Četvrtak, 23/02 - Fudbal, Srbija, Superliga
23/02Napredak vs Radnički NišUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
21/02/2023 14:31
Srpski El Klasiko igra se u gradu pod Bagdalom, a Napredak ga dočekuje sa novim šefom struke. Utakmica protiv Nišlija igra se u četvrtak u 14.30.
Napredak

Čarapani su vezali pet utakmica bez pobede pre prekida prvenstva, a posle nastavka sezone dodali su još tri poraza. Jasno je bilo da se nešto mora menjati, a u takvim slučajevima obično je trener prvi na udaru. Otišao je Dragan Đorđević a umesto njega je stigao  njegov imenjak Perišić, bivši trener surduličkog Radnika. Videćemo može li ta promena da nešto popravi u Napretku koji je već pao na 12. mesto sa veoma malim izgledima da se nađe u plej-ofu. Očigledno im predstoji borba za opstanak, ali je sada najbitnije da se prekine niz bez pobede, pošto je poslednja zabeležena još 15. oktobra kada je u Kruševcu pao Radnik. Posle poraza od Partizana na svom terenu Napredak je izgubio u Bačkoj Topoli od TSC-a, a u subotu i od Novog Pazara pod Bagdalom. Na te tri utakmice Kruševljani nisu uspeli da zatresu mrežu rivala.

Radnički Niš

Nišlije su u boljoj formi ali i njih muči neefikasnost. Radnički je prethodne dve utakmice, protiv Novog Paraza u gostima i Radnika na Čairu, odigrao bez golova, dok je u prvom zvaničnom meču u 2023. godini pobedio Mladost sa 2:1. Radnički je samo jedno mesto ispred Napretka ali sa tri boda više na kontu. To nije malo u dosta izjednačenoj bici za plasman u plej-of. Trenutno osmoplasirani kragujevački Radnički ima 26 bodova, samo četiri od imenjaka iz Niša. Dueli protiv Napretka uvek su više od igre i nevezano za to da li se timovi bore za opstanak ili evropske kupove. Sada je bitka za plej-of, ali je i ona važna za oba tima.

Predlog

U prvom delu sezone na Čairu je odigran odličan meč koji je na kraju pripao Nišlijama sa 3:2 posle preokreta. Zanimljivo je da je Napredak u tom meču već u 6. minutu imao prednost od dva gola, ali je na kraju Radnički osvojio dva tri boda. Poslednji duel pod Bagdalom takođe je pripao Radničkom i to sa ubedljivih 4:0 u proššlogodišnjem plej-ofu. Faktor novog trenera mogao bi da presudi u ovom meču, ali se mi odlukujemo na igru na mali broj golova. Za 0-2 kvota u kladionici Meridianbet iznosi 1.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.