Četvrtak, 23/02 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
23/02Maccabi Tel Aviv vs Bayern MünchenUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 85.50
7 / 10 Ulog
21/02/2023 14:59
Posle poraza od Zvezde i u finalu kupa, Makabi ima imperativ pobede nad Bavarcima. Utakmica u Tel Avivu igra se u četvrtak od 20.05.
Makabi

Ponos Izraela poražen je pre dve sedmice u prethodnom kolu Evrolige od Crvene zvezde na svom parketu. Bio je to tek drugi poraz Makabija pred svojim navijačima, pošto je prethodno samo Barselona uspela da odnese bodove iz Izraela. Da taj poraz nije bio slučajan pokazao je Makabi u Kupu Izraela gde je u finalu poražen od Hapoela iz Jerusalima i tako ostao bez prvog trofeja u sezoni. Njima se sada zakomplikovala i situacija oko plasmana u plej-of, Makabi je na ispao iz zone plasmana u doigravanje, sada su 10. na tabeli sa skorom 12-12 i da bi se vratili među osam najboljih moraće sigurno da imaju prosek pobeda bolji od 50%. Veliki problem za tim Odeda Kataša je izostanak najboljeg igrača i organizatora igre Lorenca Brauna. Novopečenog reprezentativca Španije nema već neko vreme u timu i to je baš ozbiljan hendikep za Izraelce koji bi mogao da ih košta plasmana u Top 8. Aleks Pojtres ne igra već duže vreme, ali njegov izostanak pod koševima ne oseća se toliko. Protiv Zvezde neverovata meč odigra je Vejd Boldvin koji je ubacio čak 38 poena, ali ni to nije bilo dovoljno da se savladaju žilavi crveno-beli.

Bajern

Za razliku od svog rivala Bajern je uspeo da prigrabi trofej u Nemačkoj, slavili su u kupu pobedom nad Oldenburgom u finalu. Međutim, taj meč je doneo nove brige Andrei Trinkijeriju pošto se teže povredio Agustin Rubit, ponajbolji košarkaš Bavaraca u poslednje vreme. Po svemu sudeći Rubit je završio sezonu pošto mu predstoji operacija, a Bajern ima male šanse da se nađe u plej-ofu Evrolige. Dobra vest je, pored osvojenog pehara, to što se u tim posle dužeg vremena vratio Vladimir Lučić i odmah odigrao vrlo dobro. Bajern je izgubio od Partizana u svom Audi domu i sada sa skorom 9-15 zaostaje čak četiri pobede za poslednjim timom u zoni doigravanja.

Predlog

U prvom delu sezone Bajern je pobedio Makabi u Minhenu sa 98:89. Bio je to jedan od efikasnijih duela ove sezone i ob tima imala su šutersko veće. Makabi ionako postiže veliki broj koševa, posebno kada je domaćin, mada mu ni 86 poena nije bilo dovoljno za pobedu nad Zvezdom. Pokušaće Bajern da se pobedom uključi u borbu za plej-of, ali sumnjamo da mogu uspeti da ostvare taj cilj. Makabi je favorit i pored odsustva Brauna, a naš predlog je domaćin daje više poena od ponuđene granice. Ona je u kladionici CircusBet 85,5 poena, a za (+) koeficijent iznosi 2.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.