Petak, 24/02 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
24/02Crvena Zvezda vs ALBA BerlinUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 159.50
7 / 10 Ulog
22/02/2023 12:39
Posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća Zvezda kreće u misiju obezbeđivanja plasmana u Top 8 Evrolige. Meč protiv Albe igra se u petak u 19 časova.
Crvena zvezda

Pobeda u Tel Avivu vratila je Zvezdu na pravi put i šanse da se beogradski tim nađe među osam najboljih ponovo su porasle. Dosta je još posla pred crveno-belima, u narednih deset kola potrebno im je minimu šest pobeda, a možda i neka više, zavisno od ostalih rezultata. Ovo je poslednji meč u Evroligi koji Zvezda igra bez Fakunda Kampaca, pošto će Argentinac već u narednom kolu dobiti priliku da zaigra, Osvajanje kupa podiglo je dodatno samopouzdanje u timu i Zvezda je apsolutni favorit protiv Berlinaca. Ipak, trebaju crveno-beli da budu oprezni, ako je neki tim u prethodnim godinama bio koban po njih, to je upravo Alba. Pre pobede Zvezde u Berlinu jesenas, sedam utakmica uzastopno dobila je Alba. Te pobede nemačkog tima nisu im pomogle da odu u četvrtfinale, ali su Zvezdu dosta omele u toj nameri. Zato je ona pobeda iz novembra bila veoma važna za tim iz Beograda, možda i najvažnija do sada u sezoni.

Alba

Tim koji je sezonu u Evroligi započeo sa tri pobede, posle toga je vezao 12 poraza. Trenutno Alba ima skor od samo 6 pobeda uz 18 poraza i nema nikakve izglede da se nađe u Top 8. U prethodnom kolu poslednju nadu ugasio je Olimpijakos koji ih je pobedio u Berlinu sa čak sa 33 poena razlike. Sigurno je da će se oni više posvetiti domaćem prvenstvu, pogotovo posle izgubljenog kupa, s obzirom da ih je Bajern eliminisao u polufinalu. U Bundesligi situacija je znatno bolja, Albatrosi su vodeći na tabeli sa samo jednim porazom, a jedini tim koji ih prati u stopu je Bon. Mada nemaju neki veliki motiv u narednih deset kola, verujemo da će Alba do kraja sezone u Evroligi pobediti još nekog i tako bar malo popraviti jednu, za sada, očajnu sezonu.

Predlog

Mislimo da pobeda Zvezde ne dolazi u pitanje, pogotovo sada kad su crveno-beli u naletu i kada reprezentativci nisu otišli u Atinu na meč sa Grčkom. I bez Kampaca Zvezda je kvalitetniji tim, samo ne sme dozvoliti da se Alba nametne svoj stil igre sa puno trčanja i brzih trojki, pošto su na taj način Berlinci redovno dobijali u hali \'\'Aleksanadr Nikolić\'\'. S obzirom da je kvota na jedinicu dosta niska, naš predlog je igra na manji broj koševa jer očekujemo da se meč dobije, pre svega, odbranom. Granica je na 159,5 poena ukupno, a za (-) kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.