Petak, 24/02 - Fudbal, Nemačka, Bundeliga 2
24/02Fortuna Diseldorf vs Ajntraht BraunšvajgUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
22/02/2023 13:28
Ekipa iz Dizeldorfa skoro je ostala bez šansi za povratak u Bundesligu, dok se gosti grčevito bore za opstanak. Utakmica Cvajte igra se u petak u 18.30.
Fortuna

Plan o povratku u Bundesligu čini se da se izjalovio za ekipu Fortune. Trenutno je ovaj tim na solidnom šestom mestu u Cvajti, ali od vodećeg Darmštata imaju čak 16 bodova manje. Možda je realnije da pokušaju da se dokopaju baraža, odnosno trećeg mesta i prilike da se u dvomeču sa ekipom koja u Bundesligi prvenstvo završi na 16. poziciji odluče ko će igrati u eliti. Od te treće pozicije sada su udaljeni osam bodova, a na njoj se nalazi ekipa Hajdnehajma. Problem je to što Fortuna nije u dobroj formi, ekipa iz Dizeldorfa slabo igra na strani, pa su vezali tri gostujuća poraza, poslednji prethodnog vikenda u Firtu protiv Grojtera. U međuvremenu su ispali i iz DFB kupa mada su bili na pragi plasmana u četvrtfinale. Poraženi su od Nirnberga na penale, a domaćin je u tom meču izjednačio tek u 93. minutu i utakmicu odveo u produžetak, da bi nakon penala stigli i do trijumfa.

Braunšvajg

Rival Fortune ima sasvim druge probleme. Ekipa Ajntrahta iz Braunšvajga bori se za opstanak u Cvajti u koju su se vratili prošlog proleća. Ovaj tim se već nekoliko sezona seli iz treće lige u Cvajtu i nazad, a sada žarko žele da se prestane sa tim seljakanjem i da ostanu drugoligaši. Trenutno su van zone ispadanja, ali i pored toga što su 14. na tabeli od prvog tima ispod crte deli ih samo jedan bod. U drugom delu sezone odigrali su četiri utakmice i izgubili tri puta. Pobedili su samo Hajdenhajm na svom terenu, dok su poraženi od Hamburgera i Darmštata na strani, te Holštajna iz Kila na svom stadionu u Braunšvajgu. Vidljivo je da je raspored bio paklen, igrali su sa tri prvoplasirana tima u tri uzastopna kola, i jedini kiks je poraz od Kila u prošlom kolu, ali je i on stigao kao posledica teškog rasporeda u prethodnom periodu.

Predlog

Mada je Fortuna mnogo bolje plasirana i favorit je u ovom meču, nismo ubeđeni u njen trijumf. Razloga je više, pre svega Ajntraht nije loš tim, ali je platio ceh teškog rasporeda, a i njegov motiv u ovom meču je sigurno veći. U prethodnim duelima ova dva rivala uvek je bilo neizvesno, a poslednja tri su završena nerešenim rezultatom. Tako je bilo i krajem avgusta u Braunšvajgu kada je meč okončan rezultatom 2:2. I sada verujemo u dosta golova pa je naš predlog igra 3+ sa kvotom 1.73 u kladionici MaxBet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.