Subota, 25/02 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
25/02Šalke 04 vs Štutgart1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
24/02/2023 01:42
Za Šalke je ovo utakmica koja se jednostavno mora dobiti. Na Veltins arenu dolazi tim Štutgarta, direktnog konkurenta u bici za spas. Meč se igra u subotu u 18.30.
Šalke

Verovali ili ne, Šalke je poslednje četiri utakmice u prvenstvu okončao rezultatom 0:0. Ne znamo da li se to nekad dogodilo nekom klubu u Bundesligi, ali Rudari su protiv Kelna i Volfsburga na svom terenu, te Menhengladbaha i Uniona na strani, igrali bez golova. Punih 360 minuta na utakmicama ovog tima nije viđen gol. Odbrani svaka čast, ali za napad moraju da uslede kritike. To što nisu izgubili na četiri uzastopne utakmice, prvi put u sezoni, nije mnogo pomoglo timu iz Gelzenkirhena. Šalke je i dalje \'\'fenjeraš\'\', a prvi timovi iznad crte, među kojima je i Štutgart, beže mu šest bodova. Poslednji je čas da Rudari krenu sa pobedama ili će od narednog leta ponovo među drugoligaše, što bi bila prava katastrofa.

Štutgart

Ni Švabe nisu u nekoj posebnoj formi, ali su u prošlom kolu uspeli da pobede opasni Keln na svom terenu i tako prekinu niz od šest utakmica u Bundesligi bez trijumfa. Pobegli su, zahvaljujući tom trijumfu, ali i porazu Bohuma, iz zone ispadanja, ali bi lako mogli u nju da se vrate posle samo jednog novog neuspeha. Da nisu Kelnu dali tri gola fudbaleri Štutgarta bili bi najneefikasniji tim lige, posle Šalkea. Prošle sezone Švabe su se izvukle golom u poslednjim sekundama poslednjeg kola i tako izbegle igranje u baražu. I sada imaju isti cilja, ali je sigurno da ga žele ostvariti mnogo pre poslednje utakmice u prvenstvu. Pobeda u Gelzenkirhenu bi im mnogo značila, a ujedno bi, najverovatnije, Šalke gurnula u ponor iz koga nema povratka.

Predlog

U prvom delu sezone Štutgart i Šalke su podelili bodove na Mercedes Benz areni, bilo je 1:1. Sumnjamo da bi oba tima bila zadovoljna remijem, možda gosti nešto više, ali je i jednima i drugima samo pobeda na pameti. Pravi raritet bi bio još jedan meč bez golova za Šalke i ne verujemo da je to moguće. Njima je pobeda sve, i sve bez pobede je ništa. Moraju da preteknu bar dva tima i izbore se makar za igranje u baražu. Verujemo u \'\'kraljevsko-plave\'\' iz Gelzenkirhena i predlažemo jedinicu sa koeficijentom tačno 3.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.