Nedelja, 26/02 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
26/02Frajburg vs Bajer LeverkuzenDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
25/02/2023 13:30
Stvari su se promenile i sada je Frajburg kandidat za Ligu šampiona. Bajeru ostaje uteha plasman u osminu finala Lige Evrope. Meč u Frajburgu igra se u nedelju u 15.30.
Frajburg

U svakom slučaju, kako god se ona završila, Frajburg igra istorijsku sezonu. Po prvi su prezimili u Evropi, a pre dva dana dobili su i rivala u osmini finala Lige Evrope. To je, ni manje ni više, slavni Juventus, i biće to prava poslastica za navijače Frajburga, ali daleko od toga da su bez šansi u tom dvomeču. U Bundelsigi su na 4. mestu bili pred ovo kolo i sasvim su legitimni kandidati za plasman u Ligu šampiona i pored paklene konkurencije. Bajern je, naravno, neprikosnoven, isto se može reći i za Dortmund, a tu su i fantastični Union Berlin, Ajntraht iz Frankfurta i odlični Lajpcig. Teško je u takvoj konkurenciji osvojiti jedno od prva četiri mesta. U svakom slučaju tu je i Liga Evrope, pa kad je Ajntraht prošle sezone uspeo da osvoji ovo tokamičenje, možda isto mođe ponoviti i Frajburg. U prethodnom kolu su pobedili u Bohumu, a pre toga na svom terenu Štutgart. Ako računamo i trijumf u DFB kupu protiv drugoligaša Zandhauzena, to su tri vezana trijumfa iza Frajburga. Dakle, Frajburg je jedan od retkih timova u Evropi koji je još uvek aktivan na tri fronta.

Leverkuzen

Farmaceuti su se pokazali žilavijim nego što se mislilo u četvrtak i uspeli su da nadoknade minus iz prvog meča u Monte Karlu i izbace Monako iz Lige Evrope. Da bi to uradili trebalo je da postignu tri pogotka, a do prolaza dalje morali su i da izvode penale. Ipak, je to veliki uspeh s obzirom da su u prvom meču izgubili na svojoj Baj Areni. Verovatno će Liga Evrope biti najznačajnija za tim iz Leverkuzena u preostalom delu sezone. U Bundesligi su toliko zaostali da sumnjamo da uopšte mogu do nekog evropskog kupa, a poslednji poraz od Majnca u Leverkuzenu verovatno je to i definitivno potvrdio. Žreb im je, čini se na prvi pogled, išao na ruku. U osmini finala igraće protiv mađarskog Ferencvaroša i ako ga prošu trebaće eliminacija još tri rivala do trofeja koji bi ih uveo u Ligu šampiona i za narednu sezonu. U Bundesligi je Bajer tek deseti i ima čak 13 bodova manje od Frajburga koji je na poslednjem mestu koje vodi u elitno evrpsko takmičenje.

Predlog

Ovo je jedan bundesligaški meč u kome malo ko može da pretostavi ko će do pobede. Ioanko u ovoj ligi domaći teren malo znači, a posebno kada je Leverkuzen u pitanju, pošto Farmaceuti bolje igraju na strani. Izostavite konačan ishod i igrajte na golove, a moralo bi da ih bude na obe strane, barem po jedan. Jesenas je u Leverkuzenu Frajburg slavio sa 3:2, a sada se za GG dobija koeficijent 1.63 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.