Ponedeljak, 27/02 - Fudbal, Danska, Superliga
27/02Mitjiland vs BrondbiDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
25/02/2023 13:59
POsle ispadanja iz Evrope MItjiland mora da se fokusira na domaći šampionat u kome ne stoji najbolje. Utakmica protiv Brondbija igra se u ponedeljak u 19 časova.
Mitjiland

Aktuelni vicešampion Danske je odlično započeo drugi deo sezone u domaćem prvenstvu i prošle sedmice je slavio protiv Viborga kao gost sa 4:0. Međutim, hladan tuš usledio je posle samo par dana kada su u revanšu baraža za osminu finala Lige Evrope na isti način poraženi od lisabonskog Sportinga u svom Herningu. Da sve bude gore Mitjiland je doneo odličan rezultat iz Portugalije, tamo je bio 1:1, a do samog finiša Mitjiland je imao i rezultatsku prednost. U revanšu su ostali sa desetoricom još u prvom minutu i iskusni fudbaleri Sportinga takvu šansu nisu propustili. U domaćoj ligi Mitjiland je na 4. mestu ali je zaostatak za vodećim Nordjelandom čak 13 bodova. Jedina povoljna okolnost je meč manje u odnosu na njih, pošto je ekipa iz Faruma već igrala u petak i pobedila. Još četiri kola ostala su do kraja regularnog dela sezone u Danskoj, a onda se liga deli na dva dela, plej-of i plej-aut. Mitjiland je još daleko od obezbeđenog plej-ofa, s obzirom da imaju samo dva boda više od timova koji su na 8. i 9. mestu.

Brondbi

Na tom devetom mestu pred ovo kolo nalazio se baš Brondbi. Mada ih deli nekoliko mesta na tabeli sa Mitjilandom, pobeda bi odvela Brondbi ispred tima iz Herninga. Zato je ulog u ovom meču ogroman, lako se može dogoditi da poraženi iz ovog meča na kraju završi u plej-autu i pored činjenice da kvalitetom to sigurno ne zaslužuje. U prethodnim sezonama oba tima su bili šampioni, prošle godine je primat preuzeo FC Kopenhagen, a sada je na liderskoj poziciji Nordsjeland. To samo pokazuje da je kvalitet u danskoj ligi sve veči i da vrh tabele nije uvek rezervisan samo za jedan tim, a smatramo to glavnim preuslovom rasta nekog takmičenja i njegove zanimljivosti. Brondbi je prošle sedmice bio raspucan protiv Horsensa i slavio na svom terenu sa 5:2.

Predlog

Prvi ovosezonski susret između ova dva tima odigran je još krajem avgusta. Tada je Mitjiland pobedio u predgrađu Kopehagena sa 2:0, ali su to trenuci kada Brondbi nije bio u dobroj formi. Sada su i jedni i drugi pokazali da žele u plej-of i biće ovo meč na gol više, s obzirom da remi ne odgovara ni jednima ni drugima. Naš predlog je igra gol-gol,a za GG koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.68.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.