Ponedeljak, 27/02 - Fudbal, Holandija, Eerste Divisie
27/02MVV vs Cvole1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
25/02/2023 14:15
Lider holandske druge lige ide na gostovanje u grad u kome je stvorena Evropska unija. Meč u Mastrihtu na programu je u ponedeljak u 20 časova.
MVV

Domaći tim ima sasvim solidnu sezonu do sada i nalazi se na 7. mestu pred ovaj duel. Ta pozicija donosi plasman u doigravanje, koje je na dosta komplikovan način organizovano u Holandiji. Samo dve prvoplasirane ekipe iz Erstedivizije idu direktno u elitni rang, dok će timovi od 3. do 8. mesta uz dve ekipe iz Eredivizije, igrati za još dva upražnjena mesta. Sumnjamo da je Mastriht blizu plasmana u Ersediviziju i da su već sada spremni za okršaje sa Ajaksom, PSV-om, Fejnordom i ostalim fudbalskim velikanima iz zemlje lala. Plasman u plej-of je njihov glavni cilj,a li i ako se izjalovi, ništa zato. MVV je u prošlom kolu doživeo poraz od mladog tima Ajaksa, a pre toga i od Heraklesa na svom terenu. U poslednjih devet kola imaju samo jednu pobedu i ne može se reći da su u dobroj formi.

Cvole

Za goste je i pre starta sezone bilo jasno da su jedni od glavnih kandidata za povratak u Erediviziju. Imali su na početku takmičenja malo problema, vrh je tada zauzimao Herakles, ali se Cvole polako primicao i kada je prestigao svog najvećeg rivala, više mu nije prepustio čelo tabele. Pred ovaj meč Cvole je lider sa 57 bodova, tri više od Heraklesa i mečom manje. Pošto će u elitu direktno dve prvoplasirane ekipe sva je prilika da će to biti upravo ove dve pošto treći Almere zaostaje 8 bodova za Heraklesom a čak 11 za Cvoleom. Naravno da bi Cvoleu bilo drago da postanu prvaci, makar druge lige, ali je najvažnije da se vrate u društvo najboljih u kome su igrali do ove sezone.

Predlog

Čini nam se da se Cvole malo opustio i otud poraz u prošlom kolu od Den Haga u gostima. Zanimljivo je da je u prvom delu sezone MVV slavio kao gost protiv Cvolea, što je u tom momentu bila prava senzacija. Očekujemo da se sada Cvole revanšira za taj poraz i pobedi u Mastrihtu. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.