Sreda, 01/03 - Fudbal, Engleska, FA Kup
01/03Barnli vs Fleetwood TownPoluvreme/Krajtip: 1/1
8 / 10 Ulog
27/02/2023 20:06
U osmini finala najstarijeg takmičenja na svetu, engleskog FA kupa, lider Čempionšipa Barnli dočekuje ekipu Flitvida, člana Lige 1. Utakmica se igra u sredu u 20.45.
Barnli

Klaretsi su nezaustavljivi u Čempionšipu i nema dileme da ćemo ih naredne sezone ponovo gledati u Premijer ligi iz koje su ispali prethonog proleća. Posle nešto slabijeg otvaranja sezone Barnli je krenuo sa pobedama i ne namerava da se zaustavi. U ovom trenutku imaju 76 bodova, 12 više od drugoplasiranog Šefild junajteda, a čak 19 od Midlzbora, trećeplasiranog tima. U elitu idu dve prvoplasirane ekipe i ne postoji način da Barnli padne ispod drugog mesta, iako je do kraja regularnog dela prvenstva ostalo još 14 kola. U subotu su ubedljivo pobedili Hadersfild na svom Tur Muru sa 4:0, kada su mnogi mislili da će otaljavati posao zbog ove utakmice u FA kupu. Ovo takmičenje bi moglo da ih okušira u narednom periodu, žreb im je bio naklonjen i favoriti su za plasman u četvrtfinale. Već su izbacili jednog premijerligaša, pobedili su Bornmut u gostima, a u prošlom kolu bili su bolji od Ipsviča.

Flitvud Taun

Gosti su na opšte iznenađenje pronašli svoje mesto mešu 16 najboljih ekipa u ovom takmičenju. Flitvud je proigrao u poslednje vreme i na tabeli Lige 1 se pomerio do sredine tabele. Ipak, još uvek su dalkeo od plasmana u plej-of i čak mislimo da neće uspeti u nameri da stignu makar do 6. mesta, na kome je sada Derbi Kaunti sa 17 bodova više. Bitno im je da su umakli sa dna tabele, sada od prvog tima ispod crte imaju 11 bodova više i moraće još da se potrude da budu na sigurnom do kraja. U pet prethodnih kola Flitvud je pobedio čak četiri puta i jednom je igrao nerešeno. Jako je zanimljivo da na prethodna četiri meča nisu primili ni gol. U subotu su slavili minimalnim rezultatom protiv Morkamba. U dosadašnjem toku takmičenja u FA kupu igrali uspeli su da izbace i Šefild Venzdej i Kvns Park Rendđers, kao i niđeražredni Ebsflit i Oksford Siti.

Predlog

Da Barnli ne stoji ovako dobro u prvenstvu i jednom nogom je već u eliti, možda bi Flitvud i imao neke šanse na Turf Muru. Ovako će Klaretsi sve učiniti da odu što dalje u FA kupu i tako svojim navijačima, pored povratka u Premijer ligu, podare još jedan razlog za slavlje. Očekujemo da Barnli brzo reši rebus zvani Flitvud Taun i predlažemo prelaz 1/1 sa kvotom 1.74 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.