Četvrtak, 02/03 - Fudbal, Srbija, Superliga
02/03Radnički Kragujevac vs TSC Bačka Topola1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
28/02/2023 12:16
Posle osvojenog boda u Humskoj Kragujevčani dočekuju još jednu ekipu iz vrha tabele. Mač vanrednog kola na Čika Dači igra se u četvrtak u 14 časova.
Radnički 1923

Fudbaleri tima iz Kragujevca nisu najbolje započeli drugi deo sezone. U prva četiri kola nisu upisali pobedu, ali bi osvojen bod u Humskoj protiv Partizana mogao da promeni tok završnice regularnog dela prvenstva. Radnički je uporno igrom sačekao svoju šansu na stadionu Partizana i iskoristio je u finišu meča koji je završen rezultatom 1:1. To je drugi uzastopni remi ove ekipe i oni su ostali u gornjem delu tabele, na osmom mestu, poslednjem koje vodi u plej-of. Neće im biti lako da ostanu tu gde jesu, imaju samo bod prednosti u odnosu na Kolubaru, dok je prvi tim ispred njih umakao sedam bodova. Još sedam kola igra se do završetka ovog prvog dela šampionata i onda se liga deli na dva dela. Crveni đavoli svakako žele da budu u gornjem domu.

TSC

Radnički je tim nerešenim rezultatom u Beogradu učinio uslugu i ekipi TSC-a. Tim iz Bačke Topole je konkurent crno-belima u borbi za drugo mesto i zaostaju za njima četiri boda. Mogla je ta razlika da iznosi samo dva, ali je TSC prosuo dva boda na svom terenu protiv Spartaka prošlog vikenda. Vodili su Topolčani sa 2:0 protiv Subotičana ali je na kraju bilo 2:2. Pošto se dan polse ovog meča igra i večiti derbi, ovo je šansa da se TSC dodatno približi Partizanu, ali i da možda odmakne Čukaričkom koji ima samo dva boda manje manje od njih, ili Novom Pazaru sa pet bodova minusa. U četiri kola koja su odigrana u 2023. godini TSC je dva puta pobedio, jednom remizirao i upisao poraz na prolećnoj premijeri u Novom Pazaru kada su kraj Jošanice izgubili 2:1.

Predlog

Ne izgleda Radnički ubedljivo ovog proleća i pomalo je iznenađujuće kako to da su još u gornjoj polovini. Razlog za to leži u činjenici da su i ostali timovi iz ovog dela tabele igrali promenjivo i gubili mnogo bodova. Ovo je deveti međusobni duel ove dve ekipe, a Radnički nijednom još nije pobedio Topolčane, ni u rvoj ligi Srbije, ni u Super ligi. Samo su tri puta Kragujevčani uspeli da osvoje po bod, a pet mečeva dobio je TSC. Jesenas je TSC slavio sa 2:0, a verujemo da je i sada bliži trijumfu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.