Petak, 03/03 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
03/03Fenerbahçe vs Virtus BolognaUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 85.50
7 / 10 Ulog
28/02/2023 20:19
Fener je ponovo počeo da liči na tim sa početka sezone i sprema se za napad na titulu. U petak u 18.30 u Istanbul dolazi ekipa Virtusa.
Fenerbahče

Sjajnu partiju pružio je Itudisov tim u beogradskoj Areni prošle sedmice i uspeo je da se revanšira Partizanu za poraz iz Istanbula u prvom delu sezone. Fener je na 4. mestu na tabeli sa skorom 15-9 uz jedan odloženi meč koji tek treba da nadoknade. Između dva evroligaška kola Fener je dobio novo pojačanje. U turski tim stigao je Tajler Dorsi, reprezentativac Grčke koji je igrao u NBA ligašu Dalasu, a u poslednje vreme je bio u Razvojnoj ligi. Imaće ogroman ugovor u Fenerbahčeu i možda je upravo on karika koja je nedostajala da se \'\'plavo-žuti\'\' ponovo popnu na vrh Evrope. U aktuelnoj sezoni najviše je pokazao centar Džonatan Motli, ali je meč protiv Partizana obeležio fantastičan šut spoljnih igrača, pre svih Marka Gudurića, Dešona Pjera i Skotija Vilbekina.

Virtus

Ekipa iz Bolonje još nije odustala od plasmana u Top 8. Igraju dosta promenjivo, ali su u drugom delu sezone ipak bolji nego što je to bilo na početku. Trener Serđo Skariolo je dovoljno iskusan da zna da tempira formu svojih košarkaša, ali je i Virtus, poput skoro svih ekipa u Evroligi, retko imao priliku da nastupi kompletan. U poslednja četiri kola Bolonjezi imaju tri pobede i jedan poraz. Izgubili su samo u Barseloni, a slavili su na svom parketu protiv Zvezde i Baskonije, kao i na gostovanju kod Asvela u Vilerbanu.  Virtus ima 12 pobeda i 13 poraza do sada, samo su jednu pobedu udaljeni od zine plej-ofa, ali treba reći da na toj poziciji sa učinkom 13-12 nije jedan, nego čak pet ekipa. Na strani su do sada pobedili četiri puta uz sedam poraza, pa se ne može reći da su autsajderi ni u Istanbulu. U pobedi nad Baskonijom istakao se Gidraitis sa 25 poena, ali je još jednu sjajnu partiju odigrao Miloš Teodosić sa 17 koševa i 7 asistencija.

Predlog

Kada su se sastali u Bolonji, negde pred Novu godinu, slavio je Virtus sa 92:88. To je bio prvi međusobni okršaj ova dva tima u Evroligi pošto u vreme kada je italijanski tim igrao ovo takmičenje, tada Fener nije. Biće zanimljiv meč Fenerbahče je favorit ali i Virtus ima čemu da se nada. Očekujemo još jedno dobro šutersko veče za Fener i naš predlog je domaćin daje više poena od ponuđene granice. Ona je na 85,5 koševa a za (+) koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.