Utorak, 07/03 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
07/03ALBA Berlin vs Žalgiris Kaunas1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
06/03/2023 15:06
Za Litvance je ovo utakmica biti ili ne biti dok Berlinci igraju za popravljanje utiska. Meč u Nemačkoj igra se u utorak u 20 časova.
Alba

Polovičan učinak imali su Albatrosi u Beogradu u dva poslednja kola Evrolige. Prvo su, mimo svih očekivanja, pobedili Crvenu zvezdu, ali su zato, dosta ubedljivo, poraženi od Partizana u Areni prošlog četvrtka. Za njih ti mečevi nisu imali posebnog značaja u borbi za TOP 8, koju su, po svemu, odavno izgubili, ali su mogli da im pomognu u podizanju samopouzdanja  pred završnicu Bundeslige. Ispostavilo se da je poraz od Partizana negativno uticao na Albu pa su oni za vikend izgubili derbi protiv bajerna u domaćem prvenstvu i to pred svojim navijačima. Alba je pokazala da ima dobar tim, protiv Zvezde su igrali dobro Maodo Lo i Olinde, dok su Lou protiv Partizana najveću podršku pružali Timan, Vecel i Kumanđe. Alba je i dalje na poslednjem mestu sa samo 7 pobeda i 19 poraza i pokušaće do kraj regularnog dela takmičenja da izbegnu \'\'fenjer\'\'.

Žalgiris

Litvanci su u maloj krizi, što i nije čudno jer imaju dosta problema sa povredama. U poslednjih šest kola Žalgiris je izgubio čak pet puta a samo jednom je slavio, i to protiv Baskonije na svom parketu. Posle 26 kola jedini litvanski predstavnik ima polovičan učinak, po 13 pobeda i poraza. Sa 50% uspešnosti teško će ući u četvrtfinale, mada su sada na deobi to osmog mesta sa još tri ekipe koje isto imaju 13 pobeda. Nije još kasno za Žalgiris ali pod uslovom da ponovo zaigraju kao što su to radili u središnjem delu sezone. Na dva uzastopna gostovanja u Španiji kod tamošnjih velikana Reala i Barse, gubili su u proseku sa 25 poena razlike i to im nikako ne donosi samopouzdanje na trećem uzastopnom gostovanju. Alba nije tim kvaliteta španskih klubova ali daleko o toga da Maksvitisov tim očekuje lak posao u Berlinu. Žalgiris ima četiri vezana poraza na strani u Evroligi, a poslednji put je slavio na duplom gostovanju u Italiji kada su pobedili Virtus u Bolonji i Olimpiju u Milanu. U poslednje vreme najbolji pojedinac litvanskog tima je Ignas Brazdejkis, dok je malo popustio Edgaras Ulanovas. Evans je završio sezonu ali se u tim vratio Tejlor koji je doveden kao njegova zamena.

Predlog

U prvom delu sezone Žalgiris je slavio protiv Albe sa 88:81. Taj meč odigran je u okviru 6. kola u vreme kad je Alba vezala onih neverovatnih 13 poraza. Domaćin ulazi u meč posle neugodnog poraza od Bajerna, ali i Litvanci su primali ogroman broj koševa u Španiji. Gosti imaju imperativ pobede i ako žele u doigravanje moraju da slave na ovom gostovanju. Verujemo i da hoće i predlažemo dvojku sa kvotom 1.90 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.