Utorak, 07/03 - Fudbal, Engleska, Čempionšip
07/03Hadersfild Taun vs Bristol Siti1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
06/03/2023 15:32
Za Terijere ovo je možda i poslednja prilika da se vrate u igru kada je opstanak u pitanju. Zaostali meč 29. kola engleskog Čempionšipa igra se u utorak u 20.45.
Hadersfild

Domaći tim doživeo je težak udarac u subotu od Koventrija na svom terenu. Izgubilis u taj meč sa 4:0, a identičan praz doživeli su i kolo ranije, samo su tada gostovali i to kod lidera prvenstva Barnlija. Niko nije očekivao d Hadersfild pobedi Barnli ali je pobeda nad Koventrijem bila imperativ. Terijeri su na poslednjem mestu na tabeli u već je situacija postala gotovo bezizlazna. Podsetimo da je ovaj tim pre par sezona igrao u Premijer ligi a prošlog proleća izgubio u finalu plej-ofa protiv Notingem Foresta u meču koji je odlučio o plasmana u elitu. Doveden je iskusni Nil Vornok na klupu da pokuša da izvuče Hadersfild iz ponora, ali za sada ni njemu to ne polazi za rukom, pa Hadersfild ima samo jednu pobedu u poslednjih deset prvenstvenih utakmica.

Bristol Siti

Gosti iz Bristola nalaze se u sreidini tabele, ne bi smeli da imaju problema oko opstnaka ali su im male šanse da urade nešto veliko i plasiraju se makar u doigravanje. Bristol Siti je pred ovaj meč na 14.mestu sa 44 osvojena boda, imaju 12 više od prvog tima ispod crte a toliko otprilike imaju manje od poslednjeg tima u zoni plej-ofa. Sve ukazuje na to da ovoj ekipi predstoji miran finiš sezone i da mogu već da planiraju poduhvate za narednu. Imali su jedan fantastičan niz rezultata na početku 2023. godine. Vezali su 12 utakmica bez poraza u Čempionšipu i FA kupu. U ovom najstarijem takmičenju na svetu uspeli su da eliminišu Vest Bromvič Albion i Svonsi, a zaustavio ih je tek Mančester Siti pre sedam dana u Bristolu, pobedivši ih sa 3:0. Na taj poraz nadovezao se onaj od subote koji je prekunio niz bez neuspeha u prvenstvu. Izgubili su na gostovanju u glavnom gradu Velsa od Kardifa sa 2:0 i to je bio prvi poraz još od 26. decembra prošle godine kada ih je u Bristolu dobio Vest Brom. Na strani su. pre poraza na Milenijumu, izgubili još u Redingu sredinom oktobra.

Predlog

Sve ukazuje da su gosti favoriti na ovom meču, u boljem su momentumu, nemaju pritisak osvajanja bodova, a na strani su postizai zapažene rezultate. Ali u engleskom Čempionšipu to ne mora da znači ništa. Domaći Hadersfild jednostavno mora da dobije ovaj duel kako zna i ume, i tako sačuva šansu da se održi među drugoligašima. U suprotnom, šanse za opstanak sveđće se na teoriju i u preostalih desetak kola trebaće im pravo čudo. Zato verujemo u motiv terijera i predlažemo jedinicu na duelu sa Bristol Sitijem. Za pobedu Hadersfilda kvota koja se dobija u kladionici Meridianbet iznosi 2.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.