Sreda, 08/03 - Fudbal, Srbija, Superliga
08/03Partizan vs KolubaraUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 3.50
8 / 10 Ulog
06/03/2023 19:05
Snovi o titulu konačno su raspršeni, sada crno-belima sledi borba za drugo mesto i nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Kolubara u Humskoj gostuju u sredu u 18.30.
Partizan

Valjak nije uspeo da ostane neporažen na stadionu \'\'Rajko Mitić\'\' u najvećem derbiju srpskog fudbala, ali je zaslužio makar remi. Prvi deo igre pripao je lideru, ali je Partzan dominirao u nastavku i imao nekoliko dobrih prilika za izjednačenja. Na kraju niko nije uspeo da savlada Borjana i to je bio već treći poraz Partizana u 2023. godini, ako računamo i onaj od Šerifa u Ligi konferencija. Igor Duljaj je na klupi debitovao porazom, ali je utisak mnogo bolji od krajnjeg ishoda. Derbi mora što pre da se ostavi iza sebi jer Partizan više nema prostora za gubitak bodova. Čukarički sada ima isti broj poena, a pred ovo kolo TSC zaostaje samo jedan. Cilj crno-belih mora da bude osvajanje vicešampionske titule i učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona narednog leta.

Kolubara

Lazarevčani su igrali dobro do sada i nalaze se u poziciji da izbore plasman u plej-of. Nalaze se na 8. mestu, poslednjem koje donosi ulazak u doigravanje za titulu i evropske kupove, i mada oni nemaju takvih ambicija, svakako da bi im prijalo da posle regularnog dela takmičenja još po jednom igraju protiv Zvezde, Partizana, TSC-a, Čukaričkog i ostalih. Do nekog boljeg mesta će teško, Voždovac ima sedam bodova više i jedini je \'\'dostupan\'\', dok je Vojvodina već na velikoj udaljenosti od 14 bodova. Mnogo bliže su timovi koji su iza njih. Kragujevčani ima dva, a Kruševljani tri boda manje i oni će Kolubari biti najveći konkurenti u bici za Top 8. Posle ovog kola ostalo je da se odigra još pet utakmica i Lazarevčani će svoju šansu tražiti u poslednja tri kola kada dočekuju Napredak i Spartak a gostuju u Novom Sadu kod Mladosti GAT.

Predlog

Partizan je jesenas bio vrlo ubedljiv u Lazarevcu gde je slavio sa 5:1. To je bio poslednji poraz Kolubare na svom terenu, a i prošle sezone crno-beli su lako prošli kroz Lazarevac i slavili sa 4:0. Mnogo više problema imali su u Humskoj kada su Rudare pobedili 1:0 golom Meniga. I sada bi Partizan bio prezadovaoljan minimalnim trijumfom, posebno zbog toga što su ovog proleća bez pobede na svom terenu. Od Mladosti GAT su izgubili 4:0, sa Radničkim iz Kragujevca su igrali 1:1, a Šerif je slavio sa 3:1. Ne očekujemo mnogo golova, pa je naš predlog 0-3 gola uz koeficijent 1.50 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.