Sreda, 08/03 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
08/03Maccabi Tel Aviv vs Fenerbahçe1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
06/03/2023 19:41
Dolaskom Dorsija i oporavkom Bjelice i Džekirija Fener polako postaje jedan ofd glavnih favorita u Evroligi. Sledi im teško iskušenje u Tel Avivu protiv Makabija u sredu u 18.30.
Makabi

Ponos Izraela je u maloj krizi, pre svega zbog neplaniranog poraza od Crvene zvezde na svom parketu. Spadaju u grupu timova koji se bore za plasman u plej-of, a za neka tri upražnjena mesta konkuriše sedam, osam ekipa. Makabi je u prošlom kolu dosta lako izgubio u Monte Karlu. Monako je u Kneževini slavio sa 19 poena razlike i ostavio Izraelce van Top 8 u ovom trenutku, na 50% uspešnosti pošto imaju 13 pobeda i isto toliko poraza, zajedno sa ekipama Žalgirisa i Valensije. Na svom parketu Makabi je mnogo uspešniji, samo su dva puta pognute glave napustili teren pred svojim navijačima. Pre pominjanog poraza od Crvene zvzede dogodilo se to samo još u meču sa Barselonom, a sve ostale rivale, do sada, su dobili. U tim se posle povrede vratio plejmejker Lorenco Braun, a za vreme njegovog izostanka glavnu reč imao je Dvejn Boldvin. Još uvek je povređen centar Aleks Pojtres, a neizvestan je i nastup Ostina Holinsa.

Fenerbahče

Tim trenera Dimitrisa Itudisa je trenutno na četvrtom mestu, imaju 16 pobeda i 9 poraza, uz jedan zaostali meč. Krajnji cilj je završiti regularni deo sezone makar na ovoj poziciji, ali su itekako dostižni i Real, Barsa i Olimpijakos. Najbitnije je u četvrtfinale ući sa prednošću domaćeg terena u eventualnoj majstorici, a za to vreme uigrati povratnike u tim, pre svih Nemanju Bjelicu i Tonija Džekirija, kao i najnovije pojačanje iz NBA lige Tajlera Dorsija. U prošlom kolu Fener je ubedljivo pobedio Virtus, a najefikasniji su bili Dešon Pjer sa 20, Marko Gudurić i Džonatan Motli sa po 16 i Skoti Vilbekin sa 15 poena. Bila je to treća pobeda u nizu u Evroligi i druga vezana na strani, posle trijumfa u Beogradu protiv Partizana. Čini se da su ponovo u onoj formi sa početka sezone kada su rušili sve pred sobom i imali sve same pobede. Kriza je neminovna u ovako dugom i napornom takmičenju i možda je bolje za istanbulski tim štto je ona stigla u središnjem delu sezone, a ne onda kada se sve bude rešavalo u jednom meču.

Predlog

U prvoj utakmici između ova dva rivala u Istanbulu Fener je slavio sa čak 15 razlike. Možda su sada bodovi važniji za Makabi koji bi još jednim porazom na svom parketu doveo u opasnost svoj plasman u plej-of, što bi bio ogroman neuspeh uzimajući u obzir količinu novca koju su letos potrošili na pojačanja. Međutim, čak i da prođu u Top 8, ne čini nam se da Oded Kataš ima tim za velika dela. Jednostavno tu nešto nedostaje. Fenerbahče je izuzetno popunjen na svom pozicijama i kada se uigraju Bjelica i Dorsi, biće možda i prvi favoriti za trofej. Očekujemo da oni slave u Tel Avivu a za dvojku se dobija koeficijent koji u kladionici MaxBet iznosi 2.15.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.