Četvrtak, 09/03 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
09/03Bazel vs Slovan Bratislava1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
07/03/2023 16:31
Neverovatna stvar se desila. Dve ekipe koje su bile u istoj grupi Lige konferencija sastaju se ponovo u osmini finala ovog takmičenja. Meč u Bazelu igra se u četvrtak u 21 čas.
Bazel

Švajcarski tim nije bio uspešniji od Slovana u dvomeču koji su imali u okviru grupne faze Lige konferencija i zato su na kraju završili iza njih na tabeli i morali u baraž i pored činjenice da su imali isti broj bodova i identičnu gol razliku. U dva meča baraža za osminu finala bili su uspešniji od turskog šampiona Trabzona koji je bio treći u grupi Lige Evrope. Taj revanš na Sent Jakobu bio je verovatno i najbolji meč Bazela ove sezone, ne samo u Evropi, a dobio ga je sa 2:0, čime je neutralisao minimalni trijumf Turaka iz prve utakmice. U međuvremenu Bazel igra dosta dobro u Super ligi Švajcarske ali je još daleko od vrha tabele. Bez poraza su u poslednja četiri meča, imaju dve pobede i dva remija, a uspeli su da se probiju i u završnicu kupa pošto su u četvrtfinalu eliminisali Sent Galen posle produžetaka u gostima.

Slovan

Slovački prvak će imati dosta problema da odbrani titulu u svojoj zemlji. Trenutno tim iz Bratislave zaostaje jedan bod za liderom, a to je u ovom momentu ekipa Dunajske Strede. U igru je ušao i Spartak iz Trnave, koji ipak ima solidan zaostatak od sedam, odnosno osam bodova, za vodećim dvojcem. U prethodnim sezonama Slovan nije imao mnogo problema oko osvajanja titule, ali ga je možda i naporna jesenja sezona koštala skupo. Igrali su mnogo utakmica tokom leta u kvalifikacijama i kasnije u grupnoj fazi Lige konferencija, pa su malo zapostavili domaće takmičenje. U nastavku sezone još su bez poraza ali su imali tri vezana remija na staru proleća, da bi prvu pobedu zabeležili prošlog vikenda baš protiv ekipe iz Trnave. Igrali su i dva meča u Kupu Slovačke u kome su se probili u polufinale.

Ptredlog

Slovan i Bazel bili su u istoj grupi zajedno sa timovima Pjunika iz Jerevana i litvanskog Žalgirisa. Oba tima završila su takmičenje sa istim brojem bodova, sakupili su ih po 11, ali je na kraju Slovan bio pobednik grupe pošto je imao bolji međusobni skor. Slovaci su pobedili na Sent Jakobu 2:0 i odigrali nerešeno 3:3 u Bratislavi. Verujemo da su Švajcarci spremni za revanš i da će u Slovačku odneti barem neku prednost. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent koji iznosi 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.