Četvrtak, 09/03 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
09/03ALBA Berlin vs Virtus Bologna1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
08/03/2023 11:46
Poraz od Partizana sigurno je ostavio trag na Skariolov tim, ali sve šanse još nisu izgubljene. Meč u Berlinu igra se u četvrtak u 18 časova.
Alba

Nemački tim imaće miran završetak sezone u Evroligi jer su svoje šanse da se probiju u Top 8 izgubili posle one serije od 12 uzastopnih poraza na početku takmičenja. Podsetimo, Albatrosi su startovali sa tri pobede a onda je krenula serija poraza bez kraja. Pokušaće da izbegnu barem poslednje mesto na tabeli, mada i to izgleda kao dosta težak zadata i pored toga što imaju samo pobedu manje od Asvela i Panatinaikosa. Imala je Alba šansu da pobedi Žalgiris u utorak, u poslednjih deset minuta ušli su sa poneom prednosti ali je na kraju trijumf pripao Litvancima 66:63. U domaćem timu samo su trojica košarkaša imala dvocifren učinak i to sa samo 10 ubačenih poena. To su Maodo Lo, Džejlen Smit i Luk Sikma, koji je pored 10 poena imao i 10 skokova. Alba ima najslabiji učinak kada su mečevi na domaćem parketu u pitanju, pobedili su samo četiri puta a izgubili 10 utakmica.

Virtus

Strašan meč gledali smo u Bolonji u kome je Partizan pobedio Virtus i tako da gotovo izbacio iz trke za plasman u četvrtfinale. Sada Bolonjezi imaju skor 12-15 i dve pobede su udaljeni od poslednjeg tima u zoni plej-ofa. To nije neki preveliki zaostatak, ali treba imati u vidu da se regularni deo takmičenja bliži kraju i da se igraju još samo 7 kola. Pored njihovog dobrog učinka neophodno je da i konkurenti češće gube nego pobešuju, a na to Italijani ne mogu da utiču. Skariolov tim protiv beogradskih crno-belih nisu računali na Lungberga i Šegeliju, i velika je verovatnoća da oni neće igrati ni u Berlinu. U meču sa Partizanom najbolji su bili visoki igrači. Žaite je imao 14 poena, Džordan Miki uz 13 koševa i 9 skokova, a Odželej 13 poena. Zapažen je bio i Miloš Teodosić sa 11 koševa ali i 12 asistencija. Virtus je dobio četiri meča na strani u 12 odigranih utakmica, i u skoro svim pobedama nisu bili favoriti u tom trenutku. Sada u berlinu jesu i moraju da pobede ako žele da sačuvaju nadu u plasman među osam najboljih.

Predlog

Virtus je pobedio Albu u Bolonji u prvom delu sezone, a prethodni duel ova dva tima u Evroligi odigran je još u prošlom veku, 1998. godine. Oba tima igrala su često i u Evrokupu, a putevi su im se razilazili u elitnom takmičenju. Alba igra rasterećeno i sigurno će neprijatno iznenaditi još jenu ekipu, kao što su to uradili protiv Zvezde u Beogradu pre dve sedmice. Za Virtus je ovo meč koji mora dobiti i verujemo da će Serđo Skariolo uspeti da konsoliduje tim i da će Italijani slaviti u glavnom gradu Nemačke. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.78.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.