Petak, 10/03 - Fudbal, Nemačka, Bundeliga 2
10/03Kajzerslautern vs Sandhausen1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
08/03/2023 12:25
Serijom loših rezultata domaćin je znatno umanjio šanse da se nađe u Bundesligi naredne sezone. Meč sa Zandhauzenom igra se u petak u 18.30.
Kajzerslautern

Kraljevi su bivši nemački šampioni koji su u prethodnim sezonama preživljavali teške dane. Dugo su igrali u trećoj ligi, u jednom trenutku im je pretila opasnost i od gašenja, ali je tada u pomoć priskočio slavni Bajern koji je odigrao prijateljsku utakmicu u Kajzerslauternu sa koje je kompletan prihod otišao domaćinu, a dodali su i solidnu finansijsku inekciju. Prošle sezone Kajzerslautern je bio uspešan u baražu protiv drezdenskog Dinama i vratio se u Cvajtu, dok je žuto-crne iz Drezdena poslao u treću ligu. Učinak u povratničkoj sezoni je sasvim zadovoljavajući, mada su Kraljevi bili u samom vrhu tabele do pre par kola. Međutim, u poslednja četiri kola izgubili su tri puta i svoje šanse da dođu makar do baraža za ulazak u Bundesligu, znatno su smanjili.

Zandhauzen

Gosti su u teškoj situaciji, nalaze se na pretposlednjem mestu na tabeli i predstoji im grčevita borba za osptanak do kraja sezone. Svake godine Zandhauzen ima takvih problema i uvek uspe da se izvuče, videćemo mogi li to i ovog puta. U prethodnih pet kola nisu pobedili, imali su četiri vezana poraza, da bi taj niz prekinuli u prošlom kolu kada su osvojili bod protvi Holštajna iz Kila na svom terenu. U nastavku sezone pobedili su samo jednom i to na gostovanju kod bivšeg prvoligaša Arminije u Bilefeldu. Zandhauzen i Regensburg imaju po 20 bodova na začelju tabele, ali nisu dalkeo odmakli ni Arminija sa 21 odnosno Braunšvajg sa 22 boda. Vremena ima dovoljno i šanse Zandhauzena uopšte nisu zanemarljive.

Predlog

U prvom delu sezone meč u Zandhautzenu između ove dve ekipe završen je bez golova. Ni ranije kada su se sretali u Cvajti, a bilo je to pre pet godina, nije bilo mnogo golova. Kajzerslautern je svakako favorit i treba očekivati njegovu pobedu kojom bi ostali u trci makar za treće mesto i plasman u baraž za Bundesligu. Baraž im se posrećio prošle sezone kada su iz treće prešli u drugu ligu. Za pobedu domaćina, odnosno jedinicu, koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.