Petak, 10/03 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
10/03Fenerbahçe vs FC BarcelonaUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 160.50
7 / 10 Ulog
09/03/2023 11:35
Meč je važniji za domaći tim koji pokušava da se nađe među najbolja četiri pre doigravanja. Utakmica Fenera sa Barselonom igra se u petak u 18.45.
Fenerbahče

Turski tim odigrao je odlično prvu četvrtinu meča u Tel Avivu i to je bilo sve od njih u toj utakmici. Neverovatno koliko je Fenerbahče igrao slabo u preostalih 30 minuta i nije iskoristio takođe slabu partiju rivala. Makabi se nudio Feneru i u finišu meča, ali je greška Marka Gudurića na tridesetak sekundi pre kraja odlučila duel. Osim, u poslednje vreme, sjajnog Dešona Pjera, standardno dobrog Džonatana Motlija, jedino je još dobar bio Najdžel Hajns-Dejvis sa čak 16 poena. Svoju mini-rolu u finišu imao je Nemanja Bjelica, od koga se tek očekuje pun doprinos. Veoma lošu partituru imao je Tajler Dorsi, ali i on dugo nije imao utakmice. Šut je potpuno izdao Gudurića i, posebno Skotija Vilbekina. Njih dvojica su za tri šutirali ukupno 15 puta a pogodili tri trojke, kao i Pjer sa samo jednom iz 7 pokušaja.

Barselona

Poraz u Pireju ugrozio je Kataloncima plan da budu prvi na kraju regularnog dela sezone. Srećom po  njih izgubio je i Real, ali su sada na vrhu košarkaši Olimpijakosa. Ima još vremena da se Jasikevičijusov tim vrati na vrh, pošto ima solidan raspored do kraja. Možda je ovo gostovanje i njihov najteži meč u preostalom delu takmičenja, a pre četvrtfinala. Fener je skupo prodao kožu u Blaugrani i izgubio je samo sa poenom razlike i sigurno je da će želeti osvetu za taj poraz. S druge strane za Barsu nije dobro da veže dva poraza u duplom kolu Evrolige, ma koliko rivali bili teški. Dvojica Nikola, Mitrović i Laprovitola, bili su najefikasniji u Pireju. Naturalizovani Crnogorac je ubacio je 19 koševa uz 7 skokova, dok je Argentinac dodao 15 uz 8 asistencija. Dvocifren broj poena imali su još Šanli 13 i Higins 10. Ostali su podbacili.

Predlog

Imaće Fener veliku podršku i pored slabog izdanja iz Izraela. Navijači će želeti da vide tim u kome su sada i Bjelica i Dorsi, ali treba reći da oni još uvek nisu u top formi. Itudis će morati da koristi sve igrače, a u Tel Avivu su malu minutažu imali Džekiri, Buker i Dorsi. Fener se bori za mesto među četiri najbolje ekipe i glavni rival u toj borbi mu je Monako. Domaćin je favorit i bliži je trijumfu. Mi očekujemo tvrd meč i manje poena od granice koja je u kladionici Meridianbet 160,5. Za (-) poene ukupno kvota je 1.88.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.