Subota, 11/03 - Fudbal, Španija, Segunda
11/03Eibar vs Burgos1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
09/03/2023 13:16
Posle tri uzastopne pobede drugoplasirani tim Segunde sa mnogo optimizma dočekuje Burgos. Meč u Eibaru igra se u subotu u 16.15.
Eibar

Za ekipu Eibara jedini cilj je povratak u špansku elitu koji im je prošle sezone na neverovatan način izmakao u dramatičnom finišu. Podsetimo da je njih plasmana u La Ligu koštao poraz u poslednjem kolu prvenstva od ekipe koja je još ranije izgubila sve šanse da ostane među drugoligašima. Dobro igraju i ove sezone, trenutno su na drugom mestu sa samo bodom zaostatka za vodećim Las Palmasom, ali je u vrhu tabele tolika guža da je pet timova u samo četiri boda razlike. Svi oni žele na jedno od prva dva mesta koja donose direktan plasman u elitu, dok će timovi od 3. do 6. mesta igrati plej-of iz koga ćemo dobiti još jednog učesnika La Lige za narednu sezonu. Eibar je tri meča bez pobede sa samo jednim osvojenm bodom uspeo da dobije prethodna tri duela i to bez primljenog gola. Savladali su su Lugo i Tenerife na strani, te Viljareal B na svom terenu.

Burgos

Gostima je ovo druga sezona u Segundi posle povratka iz treče lige. Prošle sezone su prvenstvo završili u sredini tabele i sadašnji plasman znatno je bolji. Naime, Burgos je trenutno na sedmom mestu, samo jednu poziciju ispod crte koja deli ekipe koje će igrati u plej-ofu. Pitanje je mogu li da prestignu nekog od timova ispred njih, pošto za šestoplasiranim Albaseteom zaostaju pet, a za ostalim timovima i dosta više bodova. Mislimo da njima trenutno plasman u elitu i nije prioritet, mada se radi o klubu koji je, stariji poznavaoci prilika na Iberijskom poluostrvu znaju, klubu koji je bio standardni čaln Primere. Burgos je bez pobede u tri prethodna kola, a slavili su samo jednom u poslednjih sedam rundi. Verovatno im je ova serija i ugasila nadu u ulazak u doigravanje, pa će do kraja sezone imati irnu plovidbu i spremati se za narednu.

Predlog

Imao je Burgos odličnih rezultata ove sezone i nije čudo što su na sedmom mestu. Ipak, Eibar je jedna od ekipa koja im ne odgovara, pa su izgubili sva tri duela protiv njih u ove dve sezone od povratka u Segundu. Jesenas je u Burgosu bilo 2:1 za Eibar, što je prvi gol koji je Burgos i postigao protiv njih je su rezultato prošle sezone bili 1:0 i 2:0 za Eibar. Očekujemo još jedan trijumf Eibara kome su bodovi mnogo važniji. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.