Nedelja, 12/03 - Fudbal, Srbija, Superliga
12/03Radnik Surdulica vs Javor Ivanjica1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
10/03/2023 13:43
Mada su i dalje na začelju tabele fudbaleri Radnika ne odustaju od opstanka. Meč protiv Javora igra se u nedelju u 14 časova.
Radnik

Mnogo je tim iz Surdulice zaostao u prvom delu sezone i činilo se da im nema spasa. Međutim, u nastavku je Radnik mnogo bolji, osvojio je 8 bodova u šest utakmica, a isti broj poena osvojio je na 19 mečeva jesenas. Još se nisu pomaklu sa začelja, ali su samo na bod od novosadske Mladosti. Da bi opstali moraće da preskoče još neku ekipu, a njihova šansa je igranje plej-auta kada će im rivali biti timovi sličnog kvaliteta kao što je i njihov. U prošlom kolu su prekinuli niz od četiri meča bez poraza, Čukarički je pobedio Radnik minimalnim rezultatom na Banovom Brdu, ali su i u tom meču Surduličani pokazali da imaju čemu da se nadaju. Tri prethodna meč ana svom terenu Radnik je rešio u svoju korist i ima razloga za optimizam pred dolazak Javora.

Javor

Povratnik u elitu, ekipa Javora, nalazi se na 11, mestu posle 25 odigranih kola u Super ligi. Ivanjičani zaostaju pest bodova za poslednjim timom u zoni plej-ofa, a to je pred ovo kolo bila Kolubara. Lazarevčani su osvojili neplanirani bod u Humskoj i oni su glavni kandidati za to šesto mesto, pošto se čini da je pet učesnika doigravanja za titulu već poznato. Ostaje ta jedna upraženjana pozicija, a kandidati su, pored Kolubare, Kragujevčani, Napredak, Javor, te Nišlije i Spartak. Mesta ima samo za jedan tim, a pobeda u Surdulici dala bi sasvim realne šanse i Javoru, mada su oni već četiri kola bez pobede u prvenstvu. Uzeli su po bod u Kragujevcu i protiv Mladosti u Ivanjici, a poraženi su od Zvezde na svom terenu i u Lazarevcu od Kolubare.

Predlog

Zanimljivo je bilo jesenas u Ivanjici u okršaju Javora i Radnika. Meč je zavrpšen podelom bodova a višena su čak četiri gola. Ne verujemo da će ih u Surdulici sada biti toliko, ali smatramo da će Radnik nastaviti seriju pobeda pred svojim navijačima i svoje šanse za opstanak znatno uvećati. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.