Utorak, 14/03 - Fudbal, Nemačka, 3. Liga
14/031860 München vs ElversbergDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
13/03/2023 12:37
Domaćin polako odustaje od Cvajte a goste samo vreme deli od statusa drugoligaša. Meč vanrednog kola nemačke treće lige u Minhenu igra se u utorak od 19 časova
Minhen 1860

Lavovi su važili za jednog od favorita za ulazak u Cvajtu, ne samo zbog svog istorijata koji je više nego bogat, već i zbog nešto slabije konkurencije ove sezone u trećoj ligi. Minhen je igrao dobro u prvom delu sezone, smatralo sa da im makar baraž neće izmaći, ali su posle nove godine naglo popustiti u formi. Oni su u devet utakmica u 2023. godini zabeležili samo jednu pobedu, i to protiv Cvikaua na svom terenu, dok su dodali jođ pet poraza i tri remija. Sada su od trećeg mesta, onog koje donosi baraž, udaljeni 11 bodova, i sumnjamo da mogu biti konkurentni sa Vehenom, Osnabrikom, Manhajmom ili Drezdenom. Na prve dve pozicije izdvojili su se drugi tim Frajburga i njihov sadašnji rival Elversberg.

Elversberg

Gosti dolaze iz gradića na krajnjem zapadu Nemačke na samoj granici sa Francuskom. Oni su do ove sezone igrali samo u regionalnoj ligi, a nastupom u trećem rangu takmičenja pobili su sve prognoze. Ubedljivo su prvi i biće veliko čudo ukoliko ih naredne sezone ne gledamo u Cvajti. Blistali su tokom jeseni, možda ih rivali i nisu najozbiljnije shvatali, ali kada su uvideli o kako se jakom timu radi, već je bilo kasno, Elversberg se izdvojio na vrhu i ne namerava nikom da ga prepusti. Mođda su u nešto slabijoj formi u poslednje vreme, u tri prethodna kola su bez pobede, imaju dva remija na svom terenu sa Drezdenom i Mepenom, dok su na strani izgubili u Manhajmu. Drugi tim Frajburga im se približio na samo četiri boda, dok su od Vehena na trećem mestu udaljeni čak 11.

Predlog

Sudeći po poslednjim rezultatima nijedna od ove dve ekipe nije u najboljoj formi pred međusobni duel u vanrednom kolu treće lige Nemačke. Ostalo je još 12 kola da se odigra i moraće što pre da pronađu formu i ostvare svoje ambicije. Za Lavove je možda kasno, ali bi pobeda nad liderom sigurno donela preko potrebno samopouzdanje. U jesenjem okršaju, inače jedinom koji su do sada imali, Elversberg je slavio sa 4:1. Golova bi moralo i sada da bude, i to barem po jedan na obe strane. Za GG koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.