Utorak, 14/03 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
14/03Anadolu Efes vs Real MadridUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 160.50
7 / 10 Ulog
13/03/2023 13:10
U zaostalom meču Evrolige, u reprizi prošlogodišnjeg finala, Efes dočekuje Real u Istanbulu u utorak od 18.30.
Anadolu Efes

Utakmic je trebala da se igra u okviru 24. kola, ali je zbog katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio Tursku bio odložen. Meč dolazi u lošem trenutku po aktuelnog šampiona Evrope. Anadolu Efes je vezao dva poraza u duplom kolu prošle sedmice i umanjio svoje šanse da se nađe u Top 8 fazi, što bi bila prava katastrofa za tim koji dominira evropskom košarkom u prethodne tri godine. Da sve bude lošije po tim Ergina Atamana oba meča izgubili su vrlo ubedljivo, od Zvezde u Beogradu sa 19 poena razlike, a od Makabija u Istanbulu lak sa 22. Opravdanje može da se traži u izostanku važnih igrača, posebno u Beogradu gde nisu igrali Micić i Larkin, koji su zaigrali protiv Izraelaca, ali se videlo da su roviti. Njih dvojica su igrali u meču sa Baščešehirom, ubacili su po 12 poena u pobedi svog tima, a najbolji je bio Elajdža Braun, košarkaš koji je na najbolji način iskoristio povrede udarnog dvojca. Glavobolja za Atamana je povreda Rodriga Bobue, koji je povredio zglob protiv Makabija. Efes ima skor od 13 pobeda i 14 poraza i, pošto sezona ulazi u finiš, svaki poraz može biti koban.

Real Madrid

Madriđani ne brinu oko plasmana u Top 8, a čak ni o tome da li će imati prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Real uvek ima najveće ambicije, oni su prošle sezone igrali u finalu ali ih je srušio pogodak Vase Micića u poslednjoj sekundi. U međuvremenu je Pabla Lasa na klupi zamenio Mateo Ćus, stigli su Džanan Musa, Mario Hezonja i još neki igrači, ali je Real sačuvao prepoznatljivu igru. I dalje imaju dominantnog centra, kakav je Valter Tavares, ali i dobar šut za tri poena. Ćaćo Rodrigez, Serhio Ljulj i Rudi Fernandez su već stigli u smiraj karijere ali su još uvek veoma opasni za protivnike. Real je pobedio 19 puta i izgubio 8 utakmica u Evroligi, taj broj poraza ima samo još Olimpijakos, pa bi pobedom u Istanbulu ponovo bili na vrhu sa Pirejcima, dok su Barsa i Monako sa skorom 18-10 na trećem mestu. Madriđani su igrali dva meča na svom parketu u prethodnoj sedmici u Evroligi, a oba rivala bili su španski klubovi. Pobedili su Valensiju, ali su neočekivano izgubili od Baskonije. To je bio jedini poraz u poslednjih sedam kola u elitnom takmičemju za Real.

Predlog

Madriđani su izgubili samo 4 puta na strani i najopasniji su gost sa 9 pobeda. U prvom delu sezone pobedili su Efes na svom parketu, ali su na taj način vratili samo deo dugova Pivarima za poraz u beogradskom finalu prošle sezone. Možda bi im sada naneli teži udarac jer bi Efes, ako izgubi, bio u teškoj situaciji oko plasmana u doigravanje. Biće zanimjliv meč oba tima se uzdaju u napad, koji je bolji deo oba tima. Naš predlog se odnosi na ukupan broj poena, a granica je na 160,5 poena. Za (+) poene ukupno kvota je 1.91 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.