Sreda, 15/03 - Fudbal, Slovenija, PrvaLiga
15/03Celje vs Olimpija1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
13/03/2023 13:49
Zmajčeki su vrlo blizu osvajanja titule u Sloveniji i kvalifikacija za Ligu šampiona narednog leta. Domaćin se bori za drugo mesto. Utakmica u Celju igra se u sredu u 17.30.
Celje

Celjani su vezali dve pobede, jednu u prvenstvu i jednu u Kupu Slovenije. Pre toga su imali dva poraza, od Maribora i Gorice, koja su ih definitivno izbacila iz trke za titulu. Ipak, čak i da su slavili u tim utakmicama teško da bi bili konkurentni sa Olimpijom koja u ovom mementu ima čak 16 bodova prednosti. Za Celje bi veliki uspeh bio i osvajanje vicešampionske titule, a konkurenti za to mesto su im, još uvek aktuelni šampiona Maribor, kao i ekipa Domžala. Sa Mariborom imaju isti broj bodova, po 44, dok Domžale zaostaju dva boda za ovim dvema ekipama. Nisu daleko ni MUra i Kopar, i među svim ovim ekipama treba tražiti dva koja će, pored Olimpije, u evropske kupove preko prvenstva. Celje se plasiralo i u četvrtfinale Kupa Slovenije, pa i preko tog takmičenja mogu izboriti igranje u Evropi, pod uslovom da ga osvoje.

Olimpija

Ljubljančani trebaju samo da igraju mirno i da u preostalih 10 kola sačuvaju prednost od 16 bodova u odnosu na Maribor i Celje. Jednostavno, nemoguće je ispustiti toliku prednost u ligi kakva je slovenačka. Zmajčeki su osvojili 60 bodova iz 26 utakmica, i sa još desetak biće sasvim spokojni. U prethodnom kolu su doživeli poraz, tek četvrti u sezoni, a izgubili su u svojim Stožicama od Domžala i to sa čak 4:1. Možda je to nagoveštaj pada forme, mada smo više skloni mišljenju da se radilo samo o malom opuštanju. Olimpija želi duplu krunu, plasirali su se u četvrtfinale kupa, i uz ekipe maribora, Celja i Kopra su favoriti za ovaj trofej.

Predlog

Celje je nezgodan rival za Olimpiju ove sezone, na dva prethodna duela bilo je nerešeno u Ljubljani i Celje je slavilo sa 4:3 na svom terenu. Posle ovog meča igraće još jednom, u Stožicama, i to u poslednjem kolu koje je na programu 20. maja. Nekako nam se čini da će Celje opet iskoristiti prednost domaćeg terena i zabeležiti važan trijumf u borbi za drugo mesto. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.