Četvrtak, 16/03 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
16/03Maccabi Tel Aviv vs Baskonia Vitoria-Gasteiz1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
14/03/2023 13:37
U Tel Avivu se igra veoma važan meč za plasman u Top 8. Makabi je u naletu, slavio je u Istanbulu i na dobrom je putu da se probije u četvrtfinale. Meč u glavnom gradu Izraela igra se u četvrtak od 20 časova.
Makabi

Ponos Izraela bio je u teškoj situaciji posle poraza od Zvezde na svom parketu. Bio je to tek drugi neuspeh najboljeg izraelskog tima na domaćem terenu, pošto je prethodno samo Barselona uspela da odnese bodove. Posle tog neuspeha igrali su četiri utakmice u Evroligi, tri su dobili, a poraženi su samo na gostovanju u Monte Karlu. Ipak, dve poslednje pobede bile su veoma važne. Prvo su dobili Fenerbahče na svom terenu i to posle očanog starta meča, dok su u Istanbulu protiv Anadolu Efesa odigrali najbolji meč u sezoni i prosto zgromili aktuelnog šampiona Evrope sa 22 poena razlike na kraju. Vejd Boldvin je u sjajoj formi, vratio se Lorenco Braun posle povrede, a sve bolje partije pružaju i Sorkin, Martin i Dibartolomeo. Polako se u formu vraćaju i Džoš Nibo i Darun Hilijard, a jedino van stroja je duže povređeni Aleks Pojtres. Makabi ima skor 15-13, kao i još tri ekipe, a to su Partizan, Žalgiris i Baskonija. Mnogo toga biće jasnije u narednih nekoliko kola, Makabi ima lepu šansu da veže četiri pobede i tako osigura doigravanje. Posle meča sa Baskonijom gostuju Asvelu pa dočekuju dva italijanska predstavnika, Virtus i Milano

Baskonija

Ekipa iz Vitorije, ukupno gledano, igra odličnu sezonu u Evroligi. Istina, na početku su bili bolji, jedno vreme su bili i vodeći tim na tabeli, ali nije bilo realno da se tamo i zadrže. Cilj baskijskog kluba je plasman u plej-of i imaju dobru šansu da ga ostvare. Skor od 15 pobeda i 13 poraza ne garantuje doigeavanje, a čini se da će ove sezone i 18 pobeda biti malo za četvrtfinale. Baskonija je dosta zavisila od učinka svog najboljeg šutera Markusa Hauarda, njega su često odmenjivali Tompson, Marinković, Kostelo, Godraitis ili Kotsar. Najveći problem ovog tima je odbrana i oni su mnogo puta primali previše koševa. Tako je bilo i u prošlom kolu u važnom meču protiv Monaka koji su izgubili na svom parketu. Tada su primli 102 poena. Važan trijumf Baskonija je ostvarila u Madridu protiv Reala i sada se tek vidi koliko koliko on može biti značajan, jer bi sada bez njega bili van zone plej-ofa.

Predlog

Baskonija je zgromila Makabi u Vitoriji u prvom međusobnom meču. Rezultat je bio 116:87 i sigurno je da će Ponos Izraela pokušati da povrati svoj ponos i osveti se za takav poraz. Makabi je u naletu, imaće ogromnu podršku sa tribina i svi su preduslovi tu da se zabeleži novi trijumf na domaćem parketu. Ukoliko Makabi pobedi, a verujemo da hoće, biće na korak od plasmana u Top 8. Predlog je jedinica, a koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.