Četvrtak, 16/03 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
16/03Valencia vs Fenerbahçe1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
14/03/2023 18:36
Domaćin je sve dalje od plasmana u Tip 8, i ovo mu je poslednja šansa da uhvati priključak. Meč sa Fenrom igra se u četvrtak u 20.30.
Valensija

Španski tim je vezao četiri poraza u Evroligi i sasvim izvesne šanse za plasman u četvrtfinale, sveo na matematiku. Naravno, ništa još nije izgubljeno, ostalo je da se odigra još šest kola a Valensija ima samo dve pobede manje od poslednjeg tima u zoni plej-ofa. Činilo se da je onaj koš Krisa Džonsa u Atini, kada je u poslednjoj sekundi trojkom doneo trijumf Valensiji presufdan u borbi za Top 8, ali su u narednom periodu Špnaci gubili redom od Olimpijakosa, Baskonije, Milana i Reala. Na svom parketu su izgubili od Pirejaca i Italijana i to su mečevi koje će teško uspeti da nadoknade. Do kraja regularnog dela sezone Valensija igra, posle Fenera, još sa Monakom, Zvezdom, Žalgirisom i Barselonom u gostima, te Baskonijom na domaćem terenu. Raspored je više nego težak pa je zato ova utakmica jedna od poslednjih šansi da se vrate u igru.

Fenerbahče

Gosti su gotovo sigurni učesnici Top 8 faze, ali je timu iz Istanbula jako stalo da budu među četiri najbolje ekipe posle regularnog dela sezone. To donosi prednost domaćeg terena u eventualnoj majstorici u četvrtfinalu, a znajući kako je \'\'vruć\'\' parket u Turskoj, to bi moglo da bude presudno u seriji, ko god da im bude rival. Fenerbahče je kompletirao tim, vratili su se povređeni igrači a stigao je i Tajler Dorsi. Ne funkcioniše sve još najbolje, Doriju je potrebno vreme da uđe u formu jer dugo nije igrao, a Nemanja Bjelica se pokazao kao pojačanje od prvog meča na kome je zaigrao. Fener je odigrao odlično u beogradskoj Areni protiv Partizana, a zatim i protiv Virtusa u Istanbulu koga su pobedili sa 32 poena razlike. U tim mečevima u potpunosti je proigrao Dešon Pjer, uz standardno dobrog centra Džonatana Motlija. U Tel Avivu je dođivljen poraz i pored odličnog početka, ali je zato u posledjem kolu savladana Barselona u Istanbulu. Trener Itudis ima mnogo aduta pred gostovanje u Valensiji, a Fener se bori za treće mesto sa Barsom i Monakom, pošto ova dva tima imaju skor od 18-10, dok je Fener na 17-10 i ima zaostali meć protiv Milana koji se igra narednog utorka.

Predlog

Nema sumnje da Fenerbahče ima kompletniji roster i bolji tim, ali Valensija igra pred svojim navijačima. To im u dosadašnjem delu sezone nije bila neka prednost jer je Valensija kao domaćin dobila 7 a izgubila 8 utakmica u Evroligi. Fener je kao gost slavio na 7 utakmica, dok je šest puta teren napuštao pognute glave. U prvom delu sezone Fener je tesno dobio meč sa Valensijom i očekujemo da slavi i u Španiji, pošto će domaćin biti pod pritiskom. Za dvojku se u kladionici CircusBet dobija koeficijent koji iznosi 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.