Petak, 17/03 - Fudbal, Nemačka, Bundeliga 2
17/03Arminija Bilefeld vs Nirnberg1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
15/03/2023 11:20
Domaćin je koliko prošlog proleća igrao u BUndesligi, a sada se bori za goli život u Cvajti. Nirnberg gostuje u Bilefeldu u petak u 18.30.
Arminija

Dve sezone Arminija je provela u Bundesligi i posle ispadanja desilo im se ono što se ćesto desi takvim timovima. Usledio je veliki pad, gubili su u nizu i došli u tešku situaciju i u nižem rangu. Trenutno su iznad zone ispadanja samo jedno mesto. Sakupili su 24 boda posle 24 kola, i imaju samo bod više od Regenzgurga koji je na mestu koje vodi u baraž. Ni dva poslednjeplasirana tima nisu mnogo zaostala, Braunšvajg ima 22, a poslednji Zandhauzen 21 bod. U preostalih deset kola vodiće se velika bitka za opstanak, ugroženi su Hanza, Grojter Firt, pa i Magdeburg i Nirnberg. Ima u ovoj konkurenciji i slavnih klubova, dugogodišnjih prvoligaša, ali i šampiona, što nekadašnje Istočne, što Uapadne Nemačke. Posle četiri meča sa samo jednim osvojenim bodom Arminija je u prošlom kolu napravila jedno od najvećih iznenađenja od starta sezone, pobedili su lidera Darmštat sa 3:1 u Bilefeldu.

Nirnberg

Ni za tim iz Bavarske ne slede mirni dani kada je rasplet u Cvajti u pitanju. Od povratka u Bundesligu, barem ove sezone, nema ništa, pa je prioritetni cilj da se što pre osiguraju za još jednu sezonu u drugoj ligi i onda imaju još jedan pokušaj naredne sezone da odu tamo gde im je mesto, u društvo najboljih. Ova sezone je bukvalno prosuta. Od samog starta igraju promenjivo i nikako da napuste sredinu tabele. U drugom delu sezone Nirnberg je tri puta gostovao i sva tri puta izgubio. Poraženi su od Grojtera, Hajdenhama i Hamburgera, a na ta tri meča primili su devet, a nisu dali nijedan gol. Ipak, na tri prethodne utakmice na svom terenu su pobedili, savladali su tri tima sa dna tabele i to bez primljenog gola od Zandhauzena, Regenzburga i Braunšvajga. Dakle, radi se o timu koji je mnogo opasniji kao domaćin i u igranju pred svojim navijačima leži njihova snaga.

Predlog

Nirnberg je u boljoj situaciji utoliko što je sakupio četiri boda više i malo rasterećenije dočekuje ovaj duel. Arminija je pred moranjem da pobedi Nirnberg, čime bi se i revanširala za jesenji poraz u Nirnbergu od 1:0. Pobeda nad Darmštatom donela je samopouzdanje ekipi iz Bilefelda i verujemo da će, kada su već pobedili lidera, savladati i Nirnberg. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent koji iznosi 2.11.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.