Petak, 17/03 - Fudbal, Engleska, Liga 1
17/03Šefild Venzdej vs Bolton Vonderers1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
15/03/2023 11:37
Sove su u odličnoj situaciji i trebalo bi da se dogodi veliki pad da naredne sezone ne igraju u Čempionšipu. Utakmica protiv Vonderersa igra se u petak u 20.45.
Šefild Venzdej

Lider engleske Lige 1 ima samo tri boda više od drugoplasiranog Plimuta a pet od Ipsviča na trećem mestu. Ipak, treba reći da Šefild Venzdej ima dve utakmice manje od tih ekipa i potencijalno razlika bi mogla da se poveća za još šest bodova, ukoliko Jorkširci budu maksimalni u tim mečevima. Šefild je u seriji od pet uzastopnih pobeda, a još je fascinantniji podatak da su poslednji poraz doživeli još početkom oktobra u Plimutu. Od tada su vezali čak 22 utakmice bez neuspeha u prvenstvu i nije ni čudo da na sve ostale timove gledaju s vrha. Na tri prethodne utakmice slavili su rezultatom 1:0, pobedili su Čarlton i Portsmut na strani, te Piterboro na svom terenu. Na poslednja četiri meča u Šefildu samo im se na jednom tresla mreža i to u trijumfu od 5:2 nad MK Donsima.

Bolton

Poraz Boltona u subotu od Ipsviča na domaćem terenu i definitivno je ugasio nadu Voderersa da mogu makar do drugog mesta i direktnog plasmana u Čempionšip. Sada već imaju dvocifren zaostatak za Plimutom, a i Ipsvič je pobegao na devet bodova razlike. Za Bolton ostaje nada da mogu biti među šest prvoplasiranih timova, i da onda kroz baraž prođu u u drugu ligu. Neće biti lako zadržati ni trenutno šesto mesto, preti nekoliko timova koji zaostaju od tri do pet, šest bodova, ali imaju i meč manje od Boltona. U prethodna tri kola Vonderersi su uzeli samo jedan bod, što mođe govoriti o njihovoj maloj krizi. Poraz od Ipsviča nije veliko iznenađenje, ali je remi, i to bez golova, sa vrlo slabim Morkambom, svakako neočekivan. Taj loš niz započeli su porazom u Portsmutu od 3:1.

Predlog

Sove deluju nezaustavljivo i sigurno je da planiraju nastavak neverovatne serije bez poraza koja traje preko dvadeset utakmica. Nije Bolton naivan protivnik, ali je Šefild izlazio na kraj i sa jačim ekipama. Efikasnost jeste problem za jorkširski tim, ali im je zato odbrana na visokom nivou. U prvom delu prvenstva Sove su pobedile u Boltonu sa 2:0, a i sada očekujemo njihov trijumf. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.