Utorak, 21/03 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
21/03Fenerbahçe vs MilanoUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 158.50
7 / 10 Ulog
20/03/2023 16:23
Fener još pokušava da se domogne četvrte pozicije pred doigravanje, dok je Olimpija svoje šanse za Top 8 i definitivno pokopala porazom u Madridu. Zaostali meč Evrolige igra se u utorak u 18.30.
Fenerbahče

Istanbulski tim ima poraz više od Monaka, tima koji sada, pet kola pre kraja regularnog dela, zauzima četvrto mesto. Nije isto da li ste četvrti ili peti, iako će se ekipe sa te dve pozicije mešusobno sastati u četvrtfinalu. Naime, tim koji bude bolje plasiran imaće prednost domaćeg parketa u slučaju igranja majstorice, što obično ima veliki značaj. U prošlom kolu Fenerbahče je poražen u Valensiji košem u poslednjoj sekundi. Prethodno je Gudurić trojkom doneo izjednačenje gostima. Bio je to drugi poraz za Fener u poslednja tri kola Evrolige pošto su prethodno izgubili i u Tel Avivu od Makabija, dok su na svom terenu vezali pet pobeda, od toga tri u Evroligi. Tim Dimitrisa Itudisa je igrao sjajno na startu sezone, bio je najuspešnija ekipa, onda je stgla kriza, a sada su ponovo na putu one forme sa početka. U međuvremenu su se oporavili povređeni Bjecica i Džekiri, a siglo je i pojačanje u vidu Tajlera Dorsija. I dalje najviše zavisi od Džonatana Motlija pod košem i bekova Skotija Vilbekina, Dešona Pjera i Marka Gudurića.

Olimpija Milano

Da su tokom cele sezone mogli da računaju na ovakav roster, košarkaši Olimpije bi se, sigurni smo u to, borili za prvo mesto a ne bili na 13. na kome su sada. Povrede su sasekle ekipu Etorea Mesine, počelo je sa Datomeom, nastavilo se sa Šejvonom Šildsom i Kevinom Pengosom, pa je Olimpija morala da reaguje dovođenjem neplaniranih pojačanja, dvojicom bivših NBA košarkaša. Prvo je stigao francuski reprezentativac Timoti Luvavu, a onda i Šabaz Nejpir. Oporavili su se i povređeni igrači i sada je to roster koji bi mogao da napadne trofej. Nažalost, Olimpije, ako se ne desi neko čudo, neće igrati ni u plej-ofu. Trenutno imaju skor 12-16 i kad bi pobedili na svih šest preostalim mečeva imali bi određene šanse da budu među osam, pod uslovom da im se poklope i ostali rezultata. Niz od šest uzastopnih evroligaških pobeda prekinuli su prošle sedmice kada su izgubili u Madridu od Reala posle dramatičnog finiša. Da su pobedili, sigurno bi sa velikim ambicijama doputovali i u Istanbul i bili velika pretnja za domaćina.

Predlog

kada su se ove dve ekipe sastale u Milanu bio je to trenutak kada je Olimpija bila u najvećim problemima i ređala poraz za porazom. Protiv Fenera su uspeli da ubace samo 72 poena na svom parketu pa Fenerbahčeu nije bilo teško da dođe do pobede od deset razlike. U prethodnih pet mečeva između ova dva tima uvek je pobeđivao onaj koji gostuje. Ne znamo da li će sada biti tako, ali ne bismo potcenjivali Olimpiju, koja će biti i rasterećena u ovom meču. Zato je naš predlog više poena od ponuđene granice, ona je na 158,5 poena, a za (+) koeficijent iznosi 1.91.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.