Četvrtak, 23/03 - Fudbal, Međunarodni, EURO Championship - Qual.
23/03Kazahstan vs SlovenijaDupla šansatip: 1X
7 / 10 Ulog
22/03/2023 16:01
Već prvi meč kvalifikacija u ovoj grupi je od velike važnosti za konačan poredak. Slovenci gostuju u Astani u četvrtak od 16 časova.
Kazahstan

Lep uspeh napravili su Kazahstanci u Ligi nacija i osvajanjem prvog mesta u diviziji C plasirali se u drugu po jačini skupinu. Nije im grupa bila laka, ostavili su iza se be selekcije Azerbejdžana, Slovačke i Belorusije, pa će im to takmičenje biti rezervna opcija za plasman na EURO u slučaju da to ne ostvare preko ovih kvalifikacija. U grupi H najveći favorit, bez konkurencije, je Danska. Mada su Vikinzi podbacili na Mundijalu u Kataru, u ovoj konkurenciji ne bi smeli da imaju problema oko odlaska u Nemačku. Što se tiče drugog putnika za EURO idvajaju se Finci i Slovenci, mada će i Kazahstan tražiti svoju šansu, upravo u okršajima sa ovim rivalima. Grupu kmpletiraju solidni Severni Irci i slabi San Marino.

Slovenija

Odavno Slovenenci nisu bili na velikom takmičenju. Pokušana je smena generacija, ali se to pokazalo kao neuspeo projekat jer kvalitet nadolazećih snaga još uvek nije adekvatan onom koji je imala selekcija ove zemlje pre dvadeset, ali i desetak godina ranije. Selektor je ostao iskusni Matjaž Kek i od njega se zahteva da \'\'Janeze\'\' odvede u nemačku. Žreb je bio dobar, Slovenija će juriti drugu poziciju sa Severnim Ircima, Fincima i Kazahstanom, dok se čini da su Danci apsolutni favoriti. Cilj u grupi Lige nacija Slovenija je ostavrila, ostali su u diviziji B iako je konkurencija bila paklena. Na kraju su ostavili iza sebe Šveđane koji su ispali, Srbija je otišla u A diviziju, a oni i Norvežani su ostali u B. U kvalifikacijama za Mundijal nisu se proslavili, bili su na kraju tek 4. u grupi, doduše sa istim brojem bodova kao i Slovačka, alis u Hrvati i, u tom trenutku, Rusi, imali mnogo više.

Predlog

Meč je izuzetno važan, ne samo zbog činjenice da njime otpočinju kvalifikacije. Ove dve selekcije biće konkurenti za drugo mesto i svaka pobeda u međusobnom obračuju zlata je vredna. Kazahstan igra na svom terenu i pokušaće da iskoristi tu prednost, mada su gosti, bar za nijansu, igrački kvalitetniji. Na startu svakog ciklusa mnogo je iznenađujućih rezultata, i mi ovde vidimo potencijalno iznenađenje. Očekujemo da Kazahstan ostane neporažen protiv Slovenije pa predlažemo duplu šansu na domaćina. Za 1x koeficijent je 1.85 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.