Četvrtak, 23/03 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
23/03Crvena Zvezda vs Baskonia Vitoria-GasteizUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 162.50
7 / 10 Ulog
22/03/2023 16:17
Gedajući tabelu, meč je mnogo važniji za goste, ali to ne znači da će lako doći do bodova u hali \'\'Aleksandar Nikolić\'\', naprotiv. Utakmica Zvezda - Baskonija igra se u četvrtak u 19 časova.
Crvena zvezda

Neočekivani i neplanirani porazi od Albe, Bajerna i Panatinaikosa koštali su crveno-bele plasmana u Top 8. Na stranu što su deklasirali Efes i bili na korak od podviga u Blaugrani protiv Barselone, one tri utakmice, ili makar dve, morali su da dobiju. Mnogo bi drugačije izgledalo da sada Zvezda ima 14 umesto 12 pobeda i da zaostaje samo jedan trijumf za poslednjim timom u zoni plej-ofa. To bi bilo itekako dostižno pošto u preostalih pet kola četiri puta igraju na svom parketu i gostuju samo otpisanm Asvelu. Gosti Zvezde biće dva španska Kluba, Baskonija i Valensija, onda Olimpijakos i, u poslednjem kolu, turski Fenerbahče. Sa svih pet pobeda postiji mogućnost, uz odgovarajuće ostale rezutate, da se napravi neki krug koji bi Zvezdu pogurao među osam, ali je sve to u domenu teorije. Problem za Duška iVanovića su i povrede Nedovića i Dobrića, i videćemo koliko oni mogu da pomognu protiv odličnih Baskijaca. Raduje jedino odlična igra Kampaca u Barseloni.

Baskonija

Tim iz Vitorije je bio najprijatnije iznenađenje u prvom delu sezone. Jedno vreme Baskonija je provela i na prvom mestu, ali su se sada spustili do 8. pozicije sa skorom 15-14. Toliko ima i devetoplasirani Žalgiris, ali Baskijci imaju bolji međusobni skor sa Litvancima. Šanse za Top 8 su sasvim realne, do kraja regularnog dela takmičenja Baskonija gostuje kod Zvezde i Valensije, dok dočekuju Albu, Fener i Asvel. Ispada da je ovo poslednji put da napuštaju Španiju u aktuelnoj sezoni, ako se ne plasiraju u plej-of. Raspored je dobar, smatra se da bi im i tri pobede bile dovoljne za četvrtfinale, pa ako je realno da pobede Albu i Asvel, možda je baš ovaj meč sa Zvezdom ključ plasmana u plej-of. Imaće priliku i protiv Valensije, ali će i njihovom rivalu pobeda trebati za doigravanje. Baskonija je vezala dva poraza u Evroligi, prvo su na svom terenu izgubili od Monaka, a onda i u Tel Avivu od Makabija. Na oba meča primili su mnogo poena, od Kneževa 102, a od Ponosa Izraela 93.

Predlog

Na utakmicama Baskonije koševa je kao pleve. Ovaj tim ih mnogo daje, ali mnogi i prima Odbrana im nije najjača karika, a u napadu imaju neverovatnog Markusa Hauarda, za koga se već sada otimaju brojni evroligaši. U prvom delu sezone Baskonija je pobedila Zvezdu sa 92:75, ali to ne znači da su favoriti u Beogradu. Zvezda se neće predati dok god postoji i promil šanse i zato je najpametnije na ovom meču igrati na poene. Ovo će biti još jedan festival koševa, sa obe strane, pa je naš tip ukupno poena više od granice koja je u kladionici Mozzartbet na 162,5. Kvota za (+) iznosi 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.