Četvrtak, 23/03 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
23/03Asvel Lyon-Villeurbanne vs Maccabi Tel Aviv1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
22/03/2023 15:35
Za domaći tim takmičenje se uskoro završava dok su gosti na dobrom putu da se nađu u doigravanju. Meč u Vilerbanu igra se u četvrtak u 20 časova.
Asvel

Nije uspeo Asvel u još jednom pokušaju da se domogne plej-ofa u Evroligi. Tim Tonija Parkera je imao mnogo promena tokom leta, otišao je Okobo ali je stigao Nando De Kolo, i čini se da se nije dramatično promenio ukupni kvalitet tima. Pet kola pre kraja nalaze se na poslednjem mestu sa 8 pobeda i 21 porazom, a isti učinak ima samo još ekipa Albe. Gledajući rivale do kraja regularnog dela svima će trebati baš taj trijumf protiv Asvela za neke svoje ambicije i videćemo mogu li Francuzi da pobede još nekog. Posle meča sa Makabijem Asvel  gostuje Olimpijakos, pa dočekuje Zvezdu i ide Baskoniji. U poslednjem kolu se sastaju sa Albom u Berlinu i možda je to šansa da ostave Albatrose na poslednjem stepeniku, a oni budu makar pretposlednji. Poslednji trijumf u Evroligi upisali su krajem januara kada su u Vilerbanu pobedili Fener, da bi sada imali već osam poraza u nizu.

Makabi

Mučio se najbolji izraelski tim dosta tokom sezone, ali su u njenom finišu pokazali da zavređuju plasman među osam najboljih. Makabi igra sasvim dobro u poslednjim kolima, posebno od povratka Lorenca Brauna nakom povrede. Ipak, palicu predvodnika od odličnog plejmejkera je preuzeo Vejd Boldvin, koji igra nestvarno u prethodnom periodu. Posle poraza u Monte Karlu Makabi je vezao tri pobede u Evroligi, a kada se gleda i domaći šampionat to je šest vezanih pobeda za Ponos Izraela. Na početku sezone su igrali dobro i pobeđivali, uglavnom na svom parketu, dok su pobede na strani bile vrlo retke. Sada ih već imaju četiri, poslednju su ostavrili u Istanbulu protiv Anadolu Efesa, kada su odigrali mođda i najbolji meč sezone. U svojoj dvorani su samo dva puta napuštali parket pognute glave, prvo protiv Barselone a onda i Crvene zvezde. Makabi je sa skorom 16-13 na 6. mestu, a sudeći po preostalim protivnicima, taj skor bi morao da bude popravljen u narednih pet kola. Nakon gostovanja u Vilerbanu Makabi dočekuje Virtus i Milano, a gostuje Žalgirisu, da bi takmičenje završio okršajem sa Realom u Tel Avivu.

Predlog

Možda će i dve pobede biti dovoljne Makabiju da ode u plej-of, a tri svakako da hoće. Ako bi dobili Asvel u gostima imali bi priliku da u naredna dva kola, pobedama nad italijanskim predstavnicima, overe ulazak u Top 8, što je bio i prevashodni cilj na stratu sezone. Da li mogu nešto više od toga, videćemo u doigravanju. Očekujemo petu pobeda Makabija na strani, a za dvojku kvota je 1.60 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.