Petak, 24/03 - Fudbal, Međunarodni, EURO Championship - Qual.
24/03Bugarska vs Crna Gora1X2tip: X
7 / 10 Ulog
22/03/2023 16:51
Dve ekipe koje žele makar do drugog mesta u grupi sastaju se na stratu kvalifikacija za EURO. U Razgradu Bugarska dočekuje Crnu Goru.
Bugarska

Mnogo je neuspeha doživela selekcija Bugarske u nekoliko prethodnih ciklusa kvalifikacija za velika takmičenja. Nisu bili ni blizu plasmana na Mundijal ili Evropsko prvenstvo, dok su veoma loše rezultate beležili i u Ligi nacija. Upravo je poraz u ovom takmičenju od Gruzije od 5:2 na domaćem terenu doveo do smene selektora Jasena Petrova, umesto koga je angažovan Mladen Krstajić, bivši selektor Srbije koji je predvodio Orlove na Mundijalu u Rusiji. Od doalska Krstajića Bugarska nije doživela poraz. Prekasno je bilo da osvoje prvo mesto u grupi i plasiraju se u B diviziju, tamo je otišla Gruzija, ali su u prethodnih šest utakmica zabeležili tri pobede i tri remija. Bugarima je posebno važan bio trijumf u Skoplju nad Severnom Makedonijom u poslednjem kolu Lige nacija. Dobili su sasvim korektnu grupu za plasman na EURO u kojoj su Srbija i Mađarska blagi favoriti, ali bez šansi nisu ni Crna Gora i Bugarska. Možda je jedino Litvanija nešto slabija.

Crna Gora

Sokolovi još nisu uspeli da odu ni na jedno veliko takmičenje. Čini se da nikad nisu imali povoljniju grupu nego sada i da je ovo istorijska šansa da Crna Gora najzad zaigra na EURU. Selektor Miodrag Radulović ima dobar sastav, ali je pitanje da li će u nekom narednom ciklusu moći da se računa na Stevana Jovetića i Stefana Savića, glavne vedete ove selekcije. Tu je još nekoliko odličnih internacionalaca i svakako da Sokolovi imaju čemu da se nadaju u ovim kvalifikacijama. U Ligi nacija su podbacili, ali su sačuvali status B ligaša, pošto su zahvaljujući boljem međusobnom skoru bili ispred Rumunije, a iza Bosne i Hercegovine i Finske. U kvalifikacijama za Mundijal u Kataru nisu imali relane uzgleda da budu makar drugi, prvo mesto u grupi pripalo je Holandiji, drugi su bili Turci a treći Norvežani, dok su oni bili tek četvrti.

Predlog

Do sada su se Bugarska i Crna Gora sastajale šest puta. Četiri puta je to bilo u kvalifikacijama za EURO, a dva puta za Mundijal. Poslednja četiri duela završena su nerešenim rezultatom, pa nam se čini da bi tako mogao biti okončan i ovaj okršaj, posebno zbog činjenice da je premijerni u ovom ciklusu. Neće niko želeti da srlja na početku, pa je relanije da se igra oprezno sa namerom da se ne izgubi. Naš predlog je x a kvota za nerešen rezultat u kladionici CircusBet iznosi 3.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.