Utorak, 28/03 - Fudbal, Engleska, Liga 2
28/03Vimbldon vs WalsallDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
25/03/2023 20:14
U zaostaloj utakmici 26. kola engleske Lige 2 Vimbldon dočekuje ekipu Volsola. Meč je na programu u utorak u 20.45.
Vimbldon

Prava je sreća za ekipu Vimbldona što se prvenstvo bliži kraju pa njim ane preti opasnost ispadanja iz profesionalnog ranga. Nekada je ovaj tim bio premijerligaš, doživeo je onda tektonske potrese i zatim je postao MK Dons. Navijači se nisu s tim složili, organizovali su probu za fudbalere i krenuli od devete lige 2002. godine. Uspeli su da se domognu četvrtog ranga, ali nikako da mrdnu odavde. Nekada je ovaj tim imao nadimak \'\'luda družina\'\' kada je krajem prošlog veka osvojio FA kup i to pobedivši Liverpul u finalu, a taj rezultat, najveći uspeh kluba, jedno je od većih fudbalskih senzacija ikad. Sada su u seriji od 11 utakmica bez pobede, a u prethodnih sedam kola imaju samo jedan remi i čak šest poraza. U subotu su izgubili od Beroua sa 2:1 u gostima, mada su prvi poveli na tom meču. Poslednju pobedu su ostvarili još krajem januara kada su na svom terenu pobedili Stokport. Na tabeli su trenutno na 18. mestu, ali sa solidnih 11 bodova više od prvog tima u zoni ispadanja, a to je Hartlpul.

Volsol

Ni gosti neće imati uzbudljiv finiš sezone s obzirom da se nalaze na 13. mestu na tabeli Lige 2, imaju čak 17 bodova više od pretposlednje ekipe, pošto iz lige ispadaju samo dva tima, a sakupili su 12 bodova manje od poslednjeg tima u zoni plej-ofa. Tih 12 bodova mogu se, potencijalno, nadoknaditi za samo četiri kola, ali pored serije pobeda Volsola potrebno je da svi timovi ispred njih zaređaju sa porazima. To je, ipak, teško očekivati. Volsol jeste izgubio samo dva puta u prethodnih 12 kola, ali je u istom intervalu samo jednom pobedio. Najviše imaju remija, i po tome su prav rekorderi. na 37 prvenstvenih utakmica imaju čak 16 nerešenih rezultata. Osim pobede koju su ostvarili pre dva kola protiv Džinindžema na svom terenu, prethodni put su pobedili još 1. januara protiv Mensfilda. Od tada su naređali čak 11 mečeva bez trijumfa.

Predlog

Nije veliki ulog u ovom meču, oba tima će, po svemu sudeći, i naredne sezone igrati u Ligi 2, pa je ovo prilika da vidimo efikasan meč, mada ovi timovi ne važe za one koji daju mnogo golova. Ipak, jesenas ih je bilo, Volsol je pobedio Vimbldon na svom terenu sa 3:1, pa eto prilike za tim iz kvarta gde je čuveni teniski kompleks, da se revanšira. Naš predlog je igra gol-gol, a za GG u kladionici Mozzartbet dobija se koeficijent 1.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.