Utorak, 28/03 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
28/03Maccabi Tel Aviv vs Virtus Bologna1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
27/03/2023 11:15
\'\'Ponos Izraela\'\' blizu je ispunjanja cilja i plasmana u Top 8 fazu Evrolige. Utakmica protiv Virtusa igra se u utorak u 18 časova.
Makabi

U jednom delu sezone Makabi je baš loše izgledao. Bilo je to u prvoj polovini takmičenja, kada su gubili čim bi napustili Izrael. Dobru poziciju držale su im utakmice na domaćem parketu pa je jedino Barselona, u to  periodu, uspela da pobedi u Tel Avivu. Kasnije je to uradila i Crvena zvezda, i to su jedini neuspasi ovog tima u elitnom takmičenju u dosadašnjem delu sezone. Sada Makabi ima osam vezanih pobeda, po četiri u domaćem prvenstvu i Evroligi. U Evropi su pobedili Fener i Baskoniju na svom parketu, ali su slavili u gostima protiv Anadolu Efesa i Asvela. Sada im je skor 17-13 i bukvalno im treba jedna pobeda u preostala četiri kola da bi overeili plasman u četvrtfinale. Posle Virtusa igraju još protiv Armanija i Reala na svom terenu, i gostuju u Litvaniji kod Žalgirisa. To je težak raspored, pa je meč sa Virtusom, verovatno, i najlakši do kraja regularnog dela sezone. U igri tima koji vodi Oded Kataš najviše zavisi od dvojice bekova, Lorenca Brauna i Vejda Boldvina.

Virtus

U jednom momentu pojavila se šansa da Virtus u svojoj povratničkoj seoni uspe da uđe u četvrtfinale. Igrali su dosta dobro početkom godine, uspevali da dobiju neke mečeve kada su ih svi otpisivali, ali ih je poraz od Partizana u Bolonji skupo koštao. Italijanski tim, četiri kola pre kraja regularnog dela, ima 13 pobeda i 17 poraza, pa ih ni sve četiri pobede ne vode u Top 8, osim u nekom neverovatnom raspletu, kada bi direktni konkurenti gubili kad se to ne očekuje. Nije ni moglo biti drugačije kada su u poslednjih pet utakmica izgubili četiri puta, a pobedili samo Albu u Berlinu. U prethodnoj sedmici su dočekali Real u Bolonji i izgubili dosta lako, što nam govori da ni oni ne veruju u povoljan rasplet. Serđo Skariolo je platio danak lošem startu sezone, ali je Virtus pokazao da pripada evropskom košarkaškom kremu. U Tel Avivu neće biti povređenih Tedosića i Kordinijera, mada bi oni uspekoro mogli da zaigraju. Posle Izraela gostuju Efesu u Istanbulu, naredne sedmice Valensiji i na kraju dočekuju Olimpiju iz Milana.

Predlog

Za Makabi je ovo prva meč lopta, ujedno i najlakša do kraja ovog dela takmičenja. Ne vidimo način da izgube utakmicu pogotovo jer znaju šta ih čeka u preostala tri kola. Virtusova šansa može biti rasterećenost, ali je njiov raspored takav da ne verujemo da mogu dobiti sve do kraja, a i da dobiju pitanje je mogu li dalje. Ovde je jedinica izvesna, a za nju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.