Sreda, 29/03 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
29/03Žalgiris Kaunas vs AS Monaco1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
27/03/2023 11:53
Litvanci još veruju u povoljan rasplet i plasman u Top 8 fazu. Meč sa Kneževima moraju da dobiju. Utakmica se igra u sredu u 18 časova.
Žalgiris

\'\'Zelena šuma\'\' je igrala dobro ove sezone, mnogo bolje nego prethodne kada su završili na dnu tabele Evrolige. Iako roster nije bio tako dobar i mada su im davane male šanse da budu u gornjoj polovini tabele, oni su sve vreme tu negde oko sredine, uglavnom u gornjem delu. Sada su ispali iz Top 8, nalaze se na 9. mestu ali sa istim učinkom kao i baskonija na osmom. Oba tima imaju po 15 pobeda i isto toliko poraza i od učinka u preostala četiri kola zavisiće ko će biti bolje plasiran. Naravno, na Top 8 račinaju i Efes, Milano i Valensija, koji imaju po pobedu manje, a nekom povoljnom raspletu nadaju se i Zvezda i Virtus. Dva prethodna poraza, od Olimpijakosa u Kaunasu i Fenera u Istanbulu znatno su ih udaljila od cilja, a do kraja, posle Monaka, igraju još sa Valensijom i Makabijem na svom parketu, da bi u poslednjem kolu gostovali kod Bajerna u Minhenu.

Monako

Kneževi će opet igrati u četvrtfinalu, ali se to za tim sa ovakvim rosterom i očekivalo. Postavlja se pitanje da li će Monako zadržati mesto među prve četiri ekipe i tako stići do prednosti domaćeg parketa u četvrtfinalu, što je za njih bilo kobno prošle sezone jer su izgubili peti meč u Pireju od Olimpijakosa i ostali bez plasmana na Fajnal-for u Beogradu. Monako je vezao pet pobeda u Evroligi, i pokazali su da možda igraju i bolje bez suspendovanog Majka Džejmsa, koji jeste vrhunski košarkaš, ali često radi stvari koje nisu najbolje za tim. Monako ima dve pobede više od Fenerbahčea i ne bi trebalo da ima problema da zadrži prednost ispred njih, a možda prestignu i Barselonu, sa kojom sada imaju isti skor 20-10. Posle gostovanja u Litvaniji gostuju Bajernu, dočekuju Partizan i na kraju idu u Istanbul kod Efesa. Dve pobede su više nego realan scenario, ali je problem lošiji mešusobni skor sa Fenerbahčeom.

Predlog

Ne zna se da li će Džejms biti u sastavu u Kaunasu, ali sudeći po igrama Monaka u prethodnom peridou ne verujemo da će Saša Obradović rizikovati i ubaciti u tim mušičavog Amerikanaca, sada kad im ide baš dobro. Njegov učinak nadomestili su oporavljeni Džordan Lojd i Eli Okobo, pa ne sumnjamo da će Monako biti opasan i u Litvaniji. Domaćin nema izbra, mora da pobedi Kneževe i sačuva dobre izglede da bude makar osmi, pogotovo jer su domaćini Fajnal-fora i veruju da mogu i na završni turnir. Blagi favorit je gost, ali smatramo da će Žalgiris dobiti ovaj meč. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.10.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.