Petak, 31/03 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
31/03Bayern München vs AS Monaco1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
30/03/2023 11:03
Bavarci ne mogu do plej-ofa ali to ne znači da će sa belom zastavom izaći pred Kneževe. Utakmica u Minhenu igra se u petak u 19 časova.
Bajern

Možda se više očekivalo od tima koji vodi Andrea Trinkijeri ali su problemi sa povredama na kraju skupo koštali Bajern. Teško je setiti se utakmice u kojoj su Bavarci bili kompletni, teže povrede doživljavali su Lučić, Šiško, Obst a sada je van stroja Rubit, možda i najbolji igrač tokom sezone Bajern je vezao četiri poraza u Evroligi, doduše samo jedan u svom Audi domu i to od berlinske Albe. Možda se više očekivalo makar protiv njih, ili u prošlom kolu na gostovanju u Atini protiv Panatinaikosa. Izgubili su u Grčkoj sa deset poena razlike, a glavni razlog je očajna igra u drugoj i trećoj četvrtini kada su napravili minus od 23 poena. Samo trojica košarkaša bila su dvocifrena u Trinkijerijevom timu, Obst i Vajler-Beb su ubacili po 12, a najnaovije pojačanje, Zilan Čitam, dodao je 11. Ovaj košarkaš stigao je pre samo dvadesetak dana u Bajern, imao je odličan učinak i protiv Milana, ali i sa njegovih 17 koševa opet je doživljen poraz. Treba reći da u Atini nisu igrali ni Kasijus Vinston, a ni Otelo Hanter, pored već odsutnih Jaramaza, Rubita, Šiška i Herisa.

Monako

U tim Monaka se vratio Majk Džejms posle suspenzije i vratili su se i porazi. Mnogo bolje je Monako igrao bez sjajnog strelca, koji pored nesumnjivih igračkih kvaliteta ne doprinosi mnogo kolektivnoj igri. Čini se da je tokom pauze zbog suspenzije kluba i ispao iz forme, pa je u Litvaniji, blago rečeno, odigrao vrlo slab meč. Mi bismo rekli katastrofalan. Sve što je trebalo da uradi, uradio je suprotno i pogrešno. Čak ga ni šut, njegov zaštitni znak, nije služio. O izgubljenim loptama i nerezonskim dodavanjima, da i ne govorimo. Pored svog slabog učinka, pokvario je i učinak Lojda i Okoba, dvojice košarkaša koji su bili odlični u prezhodnom periodu. Saša Obradović nema izbora, ne sme Džejmsa da \'\'zalepi\'\' za klupu, pa je na upravi da vidi šta će sa \'\'mušičavim\'\' Amerikancem. Monako bi trebalo da bude među četiri na kraju, ali verujemo da će ih svi priželjkivati za rivala u četvrtfinalu.

Predlog

Monako je jedva pobedio Bajern u prvom delu sezone. Slavili su u Monte Karlu samo sa poenom razlike, a bili su uspešniji i u dva prošlogodišnja duela. Bajern nema trijumf protiv Monaka i sigurno je da će pokušati da ih pobede u svojoj dvorani. Neće biti lako ako se makar Vinston i Hanter ne vrate u tim, ali Trinkijeri ima igrače koji mogu da povuku. Mislimo tu na Vladimira Lučića, Obsta ili Vajler-Beba. Ne znamo koliko Čitam može da bude konastantan. Pokušaćemo sa iznenađenjem u ovom meču i predložiti pobedu Bajerna za koju se u kladionici Mozzartbet dobija velika kvota, koja iznosi 3.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.