Nedelja, 02/04 - Fudbal, Belgija, Pro Liga
02/04AS Ejpen vs Anderleht1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
31/03/2023 18:44
Odličnu sezonu u Evropi Anderleht bi trebalo da začini plasmanom u doigravanje za evropske kupove. Meč sa Eupenom igra se u nedelju u 16 časova.
Eupen

Domaćin je u lošem trenutku ispao iz forme i za pobedu ne zna već pet kola. U tom intervalu nisu uspeli da pobede čak ni slabi Ostende na svom terenu, duel je završen neverovatnim rezultatom 4:4. Sada su tek na 15. mestu, tik iznad zone ispadanja, a ispod njih je upravo Ostende sa tri boda manje. Do kraja regularnog dela sezone ostala su samo četiri kola i pred njima je težak zadatak da makar zadrže prednost koju imaju ispred tri ekipe koje su ispod njih. U prethodnom kolu, onom pred pauzu, Eupen je lako poražen u Gentu, ali s obzirom u kakvoj je Gent formi, ni 3:0 nije previsok rezultat. Eupen je bez poraza na poslednjih pet mečeva na svom terenu, ali je samo jednom i pobedio. Međutim, rivali su bili jaki, Genk, Vesterlo, Serkl Briž... Do kraja ih čekaju dueli sa Kortrajkom, Varegemom i Klub Brižom. Prva dva rivala se bore za opstanak, a poslednji za plej-of, a ujedno je i aktuelni šampiona. Stvarno težak raspored.

Anderleht

Velikan iz Brisela neće se plasirati u doigravanje za titulu, ali će pokušati da ostane među četiri naredne ekipe, one koje će u doigravanje za plasman u Evropu. Baš Evropa je popravila sezonu za Anderlehet. Uspeli su da eliminišu snažni Viljareal u osmini finala Lige konferencija, i to pobedom u Španiji, i čekaju prvi meč četvrtfinala protiv AZ Alkmara narednog četvrtka. U Župiler ligi su na 8. mestu, ali im ga ugrožavaju Serkl Briž i Šarlroa koji imaju samo po bod manje pred ovo kolo. Posle gostovanja Eupenu igraju sa Vesterlom na svom terenu, gostuju Genku i dočekuju Mehelen. I njima je zeto važno da slave u Eupenu jer ni njihov raspored nije lak.

Predlog

Anderleht je vezao tri pobede, možda i prvi put od ko zna kada. Slavili su protiv Levena i Serkl Briža u prvenstvu i Viljareala u Ligi konferencija. Na ta tri meča mreža im se nije tresla. U prvom delu sezone u Briselu je Anderleht pobedio Eupen sa 4:2. Bio je to skoro pa revijalan meč, ali je ulog sada mnogo veći, pa ne verujemo u takvu goleadu. Ipak, gosti su u dobroj formi, barem su bili pre pauze, i trebalo bi da odnesu bodove kući. Za dvojku se u kaldionici Meridianbet dobija keoficijent 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.