Sreda, 05/04 - Fudbal, Nemačka, Kup Nemačke
05/04Nirnberg vs ŠtutgartUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
03/04/2023 15:11
U četvrtfinalu Kupa Nemačke drugoligaš Nirnberg dočekuje bundesligaša Štutgart. Obema ekipama veća je briga da ostanu u ligama u kojima su. Meč se igra u sredu u 18 časova.
Nirnberg

Domaći tim je daleko od povratka u elitu, a sada mu je ugrožen i status u Cvajti. Posle poraza od Darmštata na domaćem terenu prethodnog vikenda Nirnberg je pao na 13. mesto sa samo tri boda više od  tima koji je na mestu koje vodi u baraž za opstanak. To je ekipa Regenzburga, ali je tu i Haza, koja ima samo bod manje. Jedino je Zandhauzen nešto više zaostao. Dakle, Nirnberg bi lako mogao da sklizne u zonu ispadanja samo ako izgubi još meč ili dva, a vremena je posle toga vrlo malo za ispravak. U Kupu su ostavrili uspeh, plasirali se među osam najboljih, a do sada su eliminisali Fortunu iz Dizeldorfa, Manhaj i Marienbor. Dakle, nisu imali nijednog bundesligaša na putu i maksimalno su iskoristili tu činjenicu.

Štuttgart

Švabe su u još većem problemu u prvenstvu od Nirnberga. Oni su, doduše, u Bundesligi, ali bi lako mogli da završe u Cvajti koliko ovog proleća. Trenutno drže \'\'fenjer\'\', imaju samo 20 bodova, a prva ekipe iznad crte već je na pet bodova razlike. Situacija je komplikovana, u subotu su izgubili u Berlinu od Uniona, i to je bio treći poraz u poslednja četiri kola u kojima su samo bod osvojili u meču sa Ajntrahtom u Frankfurtu. Prošle sezone su izbegli baraž golom u sudijskoj nadoknadi poslednjeg kola i tako poslali Hertu, a sada bi, verujemo, bili zadovoljni i baražom, samo da direktno ne ispadnju u drugu ligu. Do četvrtfinala DFB kupa su eliminisali Paderbon i Arminiju iz Bilefelda, pa se mođe reći da imaju odličan skor sa timovima iz Cvajte.

Predlog

Svakako je Štutgart favorit u Nirnbergu, ali bili su i u Paderbornu u osmini finala pa su do pobede stigli tek posle preokreta golovima u poslednjim minutima. Zato je kup takmičenje uvek neizvesno, pa su iznenađenja vrlo česta. Ovog puta bi plasman u polufinale mogao da izvuče sezonu i Nirnbergu i Štutgartu, ali samo pod usleovom da izbegnu najgore u prvenstvu i selidbu u niži rang. Očekujemo tvrd meča sa malim brojem golova. Predlog je 0-2 gola sa kvotom 1.80 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.