Četvrtak, 06/04 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
06/04Crvena Zvezda vs Olympiakos Piraeus1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
04/04/2023 11:33
Dva kola pre kraja regularnog dela sezone u Evroligi Zvezda je i definitivnoostala bez šansi za doigravanje. U Beograd stiže \'\'bratski\'\' klub iz Pireja u četvrtak u 19 časova.
Crvena zvezda

Ma koliko Zvezda igra bolje u prethodnom periodu i vezala tri pobede u Evroligi, šanse za Top 8 više ne postoje. Realno, bilo je to jasno i posle onog poraza od Panatinaikosa, a tom su doprineli i neočekivani neuspesi od Albe u Berlinu i Bajerna i Minhenu. Sada se tek vidi koliko bi značila samo jedan pobeda iz ta tri meča, a crveno-beli su trebali da dobiju sve tri, računajući kvalitet i momentum. Ne vredi plakati za prosutim mleko, kaže poslovica i sada je timu Duška Ivanovića rioritet ABA liga i odbrana trofeja u tom takmičenju, da bi uopšte dobili šansu da i naredne sezone pokušaju da prođu u doigravanje u Evroligi. U preostale dve utakmice imaće teške rivale u elitnom takmičenju, a oba puta će igrati pred svojim navijačima. Možda je to šansa da se uveća fond pobeda, ali treba reći da se igra protiv Olimpijkosa i Fenerbahčea. Videćemo hoće li na teren Nemanja Nedović, on se oporavlja od povrede, a navijači će doći da pogledaju još jednu izvedbu Fakunda Kampaca, pošto je veliko pitanje hoće li imati priliku da ga gledaju naredne sezone u istom dresu.

Olimpijakos

Pirejci su malo spustili formu pred digravanje i smatramo da je Barcokas to svesno uradio. Oni su i dalje prvi favoriti da regularni deo sezone završe na prvom mestu. Ukoliko pobede Zvezdu u Beogradu i Baskoniju u svojoj dvorani, biće prvi na tabeli, ali to i nije toliko važno pošto će i drugi, treći i četvrti imati prednost domaćeg parketa u četvrtfinalu. Možda će jedini benefit od te činjenice biti to što će igrati sa osmim iz Evrolige, ali ni to ne znači da će ta ekipa biti slabija od, recimo, petoplasirane. Pirejci su posle poraza od Partizana u Beogradu dva puta slavili na svom terenu, prvo protiv Asvela, a onda i Panatinaikosa. Nisu to bile preterano zahtevne utakmice za Olimpijakos, mada je gradski derbi sa \'\'zelenima\'\' uvek više od igre, čak i kad ni o čemu ne odlučuje.

Predlog

U prvom delu sezone Zvezda je iznenadila Olimpijakos u Pireju i to u momentu kada je imala mnogo slabiji tim nego sad. U tom meču je blistao Luka Vildoza sa 22 poena i 8 asistencija, a Zvezda je postigla čak 90 koševa u Dvorani mira i prijateljstva. Želeće Pirejci osvetu, imaju kvalitet, ali je i Partizan pokazao da su ranjivi. Problem za Zvezdu biće motiv, igrači su se istrošili jureći Top 8 i moglo bi da doće do malog pada. To će iskusni tim iz Atine iskoristiti i zato se odlučujemo za dvojku. Kvota za pobedu Olimpijakosa je 1.70 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.