Četvrtak, 06/04 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
06/04Fenerbahçe vs Anadolu EfesUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 163.50
7 / 10 Ulog
04/04/2023 11:52
Ono što je jasno pred istanbulski derbi, u četvrtfinalu Evrolige nema mesta za oba turska kluba. Meč pretposlednjeg kola igra se u četvrtak u 19.45.
Fenerbahče

Čak četiri poraza doživeo je Fenr u poslednjih pet kola i, već viđeni, plasman u Top 8 doveden je u pitanje. U jednom momentu je tim trenera Dimitrisa Itudisa bio legitiman kandidat i za jednu od prve četiri pozicije, ali je kriza stigla u nevreme, a njoj su doprinele i povrede bitnih igrača, Skotija Vilbekina i Dešona Pjera, koji su baš ušli u fantastičnu formu. Njihove zamene, pre svih novajlija Tajler Dorsi, daleko je od prepoznatljive forme i treba mu još utakmica, kao i Nemanji Bjelici koji je tek počeo da igra. To ne znači da Fener u eventualnom četvrtfinalu neće igrati najbolje što ume i da neće na završni turnir, ali je sada za njih najvažnije da se plasiraju u doigravanje. Na ruku im ide i to što su pobedili Efes u prvom delu sezone, pa ako već izbube u ovom meču, dobro bi bilo da to bude sa manje od 9 razlike. Posle gradskog derbija Fenerbahče u poslednjem kolu gostuje kod Zvezde u Beogradu.

Anadolu Efes

Sva je prilika da dvostruki uzastopni šampion Evrope neće imati priliku da brani trofej, ne samo na Fajnal-foru, već ni u četvrtfinalu. Šta se to dogodilo sa timom koji je, po opštem mišljenju, igrački još jači nego prošlih sezona, tu je, uostalom, Vil Klajburn, raspravljaće se posle sezone, a sada Pivari pkušavaju da uhvate poslednji voz. Njima trebaju obe pobede do kraja, dobro bi bilo da Fener pobede dvocifrenom razlikom, ali im trebaju i odgovarajući rezultati konkurenata, pre svega porazi Žalgirisa i Baskonije. Nada umire poslednja, a Efes je odigrao dve fantastične utakmice tokom prošle sedmice u Evroligi i deklasirao dva italijanska predstavnika, prvo Olimpiju a onda i Virtus. Vasa Micić se oporavio od povrede, ali je veliko pitanje da li će i naredne sezone nositi dres Pivara ili otići \'\'preko bare\'\'. Već se govori i o njegovoj zanemi, a to bi lako mogao da bude Fakundo Kampaco.

Predlog

Ulog je veliki, Efesu poraz zatvara vrata Top 8 faze, ali i Feneru umanjuje šanse da se tamo nađe. Imaće domaćin ovog meča popravni u Beogradu, ali sigurno da ne žele takav scenario. Ovo je četvrti ovosezonski duel dva najbolja turska tima. U Super kupu je slavio Efes, ali je Fener dobio prvenstveni meč turskog prvenstva i meč u prvom delu Evrolige. Poslednja dva bila su efikasna, ali ne verujemo da će i ovaj, pre svega zbog važnosti meča. Za predlog UP -, koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.90, a granica je na 163,5 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.