Petak, 07/04 - Fudbal, Engleska, Liga 1
07/04Barton Albion vs Barnsli1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
05/04/2023 10:46
Zbog Uskrsa engleske niže lige neće se igrati u subotu, kao što je tradicija, nego u petak. Od 16 časova Barton će dočekati odlični Barnsli.
Barton

Albion je u donjem delu tabele, ali je do kraja ostalo još sedam kola i ne verujemo da se mogu naći u poziciji da se grčevito bore za opstanak. Naravno, moraće da uzmu još neki bod do kraja pošto će ligu da napuste čak četiri ekipe. Barton u ovom momentu ima sedam bodova više od prvog tima ispod crte, to je sada Akrington, ali i meč manje u odnosu na njih, a čak dva manje od Morkamba, sledećeg tima u zoni ispadanja. Barton je u dobroj formi, naravno ako se uzme u obzir da su tim iz donje polovine tabele, pa su u dva prethodna kola uzeli četiri boda, a u poslednjih sedam imaju tri pobede i po dva poraza i remija. U prošlu subotu su gostovali Čeltenamu i odigrali bez golova.

Barnsli

Možda je Barnsli malo zakasnio sa finiširanjem, ali i dalje ima dobru šansu da se vrati u Čemponšip, i to direktno, osvajanjem jednog od prva dva mesta na kraju sezone. Konkurencija je žetoka, u vođstvu su Šefild Venzdej i Plimu sa po 80 bodova, s tim što Sove imaju utakmicu više. Sledi Ipsvič Taun sa dva manje i Barnsli sa 75. I tu se završava krug kandidata za ulazak u drugu ligu bez baraža. Svi ostali, tačnije oni plasirani od 3. do 6. moraće u plej-of a poznato je koliko je to neizvestan put. Pre poraza od Iksitera pre desetak dana u zaostalom meču Barnsli je imao niz od 12 utakmica bez neuspeha, a u tom intervalu pobedili su čak 10 puta i samo dve utakmice odigrali su nerešeno. Posle poraza u Iksiteru pobedili su Morkamb sa ubedljivih 5:0 i navijači se nadaju da je započela nova serija pobeda koja će trajati do kraja sezone.

Predlog

Gosti su kvalitetniji tim ali bi njima problem mogao da bude imperativ pobede u ovom meču. Barnsli jednostavno nema prostora za bilo kakav kiks do kraja regularnog dela prvenstva ako želi da nadokandi minus od pet bodova u odnosu na vodeći dvojac, a ne sme se zaboraviti ni Ipsvič, koji ima tri više. U prvom delu sezone Barnsli je lako dobio Barton sa 2:0, njihov trijumf očekujemo i sada, a sa koliko golova razlike, to i nije toliko važno. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija 1.98.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.