Petak, 07/04 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
07/04AS Monaco vs PartizanUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 167.50
7 / 10 Ulog
05/04/2023 11:05
Poslednja utakmica pretposlednjeg kola regularnog dela sezone u Evroligi igra se u Monte Karlu. Monako dočekuje Partizan od 21 čas.
Monako

Preostale dve utakmice za Monako nemaju neki veliki značaj pošto je izvesno da će ovaj deo sezone završiti na 4. mestu. Iza njih je Makabi sa dve pobede manje, pred ovo kolo, ali čak i da budu izjednačeni sa Izraelcima imaju bolji međusobni skor s njima. Ispred Monaka su Real i Barsa koji bi morali oba puta da budu poraženi. Dakle, Kneževi čekaju da vide ko će na kraju biti peti i protiv koga će igrati u plej-ofu. Jedna od opcija je i Partizan, mada nam se čini da su mnogo veće šanse da to bude Makabi, ili, eventualno, Fenerbahče. Napominjemo da je predlog sastavljan pre odigravanja utakmica u četvrtak. U tim Monaka se vratio Majk Džejms, odigrao katastrofalnu utakmicu u Litvaniji ali je onda protiv Bajerna pokazao o kakvom se strelcu radi i ubacio Bavarcima 28 poena. U tom meču u Minhenu samo je još Džordan Lojd bio dvocifren sa 14 koševa. Podbacili su stali aduti, Okobo, Moteijunas, Dijalo, Hol i ostali.

Partizan

Uporedo sa bitkom za plasman u Top 8 Partizan se bori da ostane na prvom mestu u regionalnoj ABA ligi i tako ima prednost domaćeg parketa u doigrabvanju, što je od krucijalne važnosti. Za sada crno-beli uspevaju u oba posla. Pobeda nad Realom u prošlom kolu dovela ih je na prag plasmana u četvrtfinale Evrolige, možda su ga već ostavrili u četvrtak, ako su Žalgiris ili Baskonija izgubili, ali i ako nisu imaće odličnu šansu da to urade samo sa jednom pobedom u dva preostala kola. Posle gostovanja u Kneževini igraju pred svojim navijačima protiv Panatinaikosa i to bi morao da bude zicer za ekipu Željka Obradovića. Posle napornog meča sa Madriđanima crno-beli su imali još jedan takav u ABA ligi u ponedeljak, ali su i njega uspešno rešili, pobedili su FMP u Železniku u duelu u kome je Matijas Lesor odradio drugi meč suspenzije.

Predlog

Utakmica je bitnija za Partizan, barem se tako čini u momentu pisanja teksta, ali to ne znači da će Monako odigrati bez motiva. Dovoljan motiv za ovu ekipu je ubedljiv poraz iz Beogada u prvom delu sezone kada je Partizan slavio sa 100:80. Tada je Džejms imao slab dan, kasnije se malo i raspravljao sa navijačima Partizana na Tviteru, pa će i njegov motiv biti veliki. Uglavnom, radi se od va tima sa odličnim napadom, ubacuju mnogo poena i očekujemo da prebace granicu za ukupan broj koševa koja je ponuđena, iako ona izgleda kao baš visoka. U kladionici CircusBet granica je na 167,5 poena a za (+) kvota je 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.