Subota, 08/04 - Fudbal, Italija, Serija A
08/04Sampdorija vs Kremoneze1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
06/04/2023 12:22
Gotovo je izvesno da će ove dve ekipe sledeće međusobni duel igrati u okviru Serije B. Meč između dve poslednjeplasirane ekipe italijnske elitne lige igra se u subotu u 16.30.
Sampdorija

Pokušavaju Đenovljani sve ne bi li se spasli i ostali u Seriji A. Međutim, posle svakog novog kola sve su dalje od tog cilja. Da sve bude tragičnije, ne može se reći da Samp igra slabo. Gubili su od Juventusa i Rome na strani, ali uopšte nisu bili u podređenom položaju. Poslednju utakmicu na svom terenu dobili su protiv Verone i to je donelo malo ptimizma, ali je premalo vremena do kraja da bi se ispravili svi propusti. Tim Dejana Stankovića je na pretposlednjem mestu sa 15 bodova, ispred njih je Verona sa četiri više, a prvi tim iznad crte trenutno je Specija sa 25. Matematički, postoji šansa da Sampdorija stigne ove dve ekipe i ostavi iz iza sebe, s obzirom da je u igri još 30 bodova, ali moraju napraviti jednu seriju pobeda, uz odgovarajuće rezultate konkurenata. Zato je trjumf protiv Kremonezea, jedinog tima sa slabijim učinkom, neophodan.

Kremoneze

Ekipa iz Krenome zadržaće se u eliti samo jednu godinu. Ništa drugo se nije ni moglo očekivati od tima koji nije zabeležio nijedan trijumf u prva 33 kola. Prvu, i do sada jedinu, prvenstvenu pobedu Kremoneze je ostavrio protiv Rome poslednjeg dana februara. Tako slabe rezultate uspeli su donekle da nadomeste odličnim u Kupu Italije. Tu su stigli do polufinala, usput eliminišući Napoli i Romu, i to pobedama u gostima. Međutim, dalje od polufinala neće, s obzirom da su u sredu u prvom meču poraženi od Fiorentine na svom terenu sa 2:0 i mali su im izgledi da to nadoknade u revašu u Firenci. U Seriji A, rekli smo, imaju samo jednu pobedu, ali su čak deset puta remizirali i 17 puta izgubili. Meč protiv Sampdorije je poslednja šansa da pokušaju da uhvate kakav-takav priključak u borbi za opstanak.

Predlog

Jasno je da oba tima sigurno neće ostati u Seriji A, a velika je verovatnoća da neće nijedan. Naravno, dok se igra šansa postoji i time se vode i u Sampdoriji i Kremonezeu. Ipak, nekako nam izgleda da su Đenovljani više rešeni da urade sve što mogu i probaju da izbegnu najgore. Očekujemo njihovu pobedu protiv Kremonezea koji je doživeo veliko pražnjenje, i emotivno i fizičko, u polufinalu kupa, i nama je ovo jedna od sigurnijih fikseva. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.