Nedelja, 09/04 - Fudbal, Belgija, Pro Liga
09/04Standard Lijež vs GenkDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
08/04/2023 10:06
Još tri kola i završen je regularni deo belgijske Župiler lige. Lider gostuje u Liježu u nedelju od 18.30
Standard

Ekipa iz Liježa još uvek se nada da može biti četvrta i tako igra u plej-ofu za titulu. To ne zavisi samo od njih, pred ovaj meč je na četvrtom mestu je aktuelni šampiona Klub Briž koji ima šest bodova više od njih, ali i utakmicu više jer je još u petak pobedio poslednjeplsirani Sereng. Ukoliko bi Standard pobedio vodeći Genk, a to nije nimalo lako, stigao bi na zaostatak od tri boda, ali su pred njima i Klub Briža onda ostale samo još po dve utakmice. Standard igra još sa ekipama Šarlroe i Levena, pa je realno da osvoje maksimalan broj poena, ali onda bi i Klub Briž morao da poklekne na oba duela i osvoji maksimum dva boda. U proplom kolu Standard je slavio u Ostendeu sa 3:1, ali bi skuko mogao da ih košta remi protiv Varegema kolo ranij, i poraz od Klub Briža pre toga.

Genk

U odnosu na jesenji deo sezone Genk više nije tako dominantan i ni titula, koja je bila gotovo izvesna, više nije tako blizu. I dalje su lideri na tabeli, ali to mogu zahvaliti i činjenici da su i najveći konkurenti imali previše oscilacija. Treba napomenuti da je tim Genka, u odnosu na onaj iz jesenjeg dela slabiji, neki važni igrači napustili su ekipu tokom zimskog prelaznog roka, a posebno se to odnosi na Pola Onuačua koji je otišao u Sautempton. Ovaj Nigerijac je na 19 utakmica jesenas dao 16 golova za Genk, a prošle sezone čak je 21 put tresao mrežu rivala. Genk je u prošlom kolu pobedio Leven sa 2:1 i prekinuo niz od tri vezane utakmice bez pobede.

Predlog

U jesenjem delu sezone Genk je pobedio Standard sa 3:1, a taj meč odigran je još prošlog leta, u okviru drugog kola novog prvenstva. Oba tima imaju svoju računicu pred ovaj meč, a ona kaže da remi ne odgorava ni jednima ni drugima. Zato će oba tima igrati na pobedu, a ko je njoj bliži veliko je pitanje. Naš predlog je igra gol-gol, a za nju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.