Ponedeljak, 10/04 - Fudbal, Danska, Superliga
10/04Nordsjeland vs Brondbi1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
08/04/2023 10:20
Nastavlja se doigravanje u danskom prvenstvu. U utakmicu plej-ofa sastaju se Nordsjeland i Brondbi. Meč u Farumu igra se u ponedeljak u 18. časova.
Nordsjeland

Ekipa iz Faruma je porazom u Kopenhagenu prepustila prvo mesto domaćoj istoimenoj ekipi. Odmah na startu plej-ofa sastala su se dve prvoplasirana tima, a igralo se na Parkenu u prestonici. Držao se dobro Nordsjeland i imao nerešen rezultat do pred sam kraj, ali je poklekao u finišu. Sada zaostaju dva boda za aktuelnim šampionom i predstoji im težak zadatak u preostalih sedam kola. Nakon poraza u prvenstvu Nordsjeland je odigrao revanš kupa protiv Fremada iz Orhus i opet bio bolji od niželigaša, slavio sa 4:1 i otišao u polufinale ukupnim rezultatom 7:1. Zanimljivo je da će mu rival u polufinalu biti ponovo FC Kopenhagen, a prvi meč igra se 26. aprila.

Brondbi

Za tim iz predgrađa Kopenhagena ovaj plej-of neće biti toliko interesantan. Pokušaće Brondbi da se plasira u Evropu, ali da bi igrali u Ligi konferencija potrebno je da završe na trećem mestu, a sada je na njemu ekipa ekipa Viborga sa čak deset bodova više od njih. U igri je još 21 bod, ali pored toga što će Brondbi morati da osvoji većinu, moraće i Viborg, Orhus i Randers češće da gube. Čitavo prvenstvo u Danskoj bilo je nečekivano, u plej-of se nije plasirao jedan Mitjiland, pa je Brondbi još i dobro prošao što je izbegao plej-aut. U plej-ofu su startovali porazom na svom terenu od Viborga sa 3:0 i po tome se vidi kolike su im ambicije u ovom doigravanju.

Predlog

Ne tako davno igrali su Nordsjeland i Brondbi na ovom istom mestu, u Farumu. Bilo je to u okviru poslednjeg kola regularnog dela prvenstva, a Nordsjeland je slavio sa 2:1. Ekipa iz Faruma je bila bolja i kada je Brondbi bio domaćin, a taj meč odigran je na startu nove sezone, još u julu prethodne godine. I sada bi bodovi trebalo da ostanu u Farumu, a za jedinicu se u kaldionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.