Utorak, 11/04 - Fudbal, Kipar, 1st Division
11/04Paphos vs AEK Larnaca1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
10/04/2023 16:57
Bliži se kraju kiparski šampionat, a duel ove dve ekipe mogao bi da reši pitanje izlaska u Evropu. Utakmica u Pafosu igra se u utorak u 18 časova.
Pafos

Početak sezone bio je perfektan za ekipu Pafosa i oni su dugo predvodili prvoligaški karavan u kiparskom prvenstvu. Međutim, pretpostavljali smo da to ne može da traje do kraja prvenstva pošto je konkurencija žestoka, a oni nisu tim koji ima dugu tradiciju u vrhu fudbala na ovom ostrvu. Maksimalno su iskoristili to što je nekoliko ekipa, direktnih konkurenata, igralo u grupnoj fazi evropskih kupova, a oni su bili fokusirani na domaći šampionat. Sada su malo stabilovali formu u plej-ofu, mada odavno nisu upisali pobedu. Kažemo stabilizovali, pošto skoro po pravilu svoje utakmice završavaju remijem. Računajući i kup čak šest od sedam poslednjih mečeva završeno je remijem. Zauzimaju četvrto mesto sa šest bodova manje od AEK-a, i ako ih savladaju imaju šansu da se domognu treće pozicije i plasmana u Ligu konferencija.

AEK Larnaka

Gosti su platili skupu cenu zbog činjenice da su dugo ostali u Evropi. Oni su se plasirali u osminu finala Lige konferencija a tek tu ih je zaustavio engleski Vest Hem. Očigledno nisu bili spremni da igraju na više polja jednako kvalitetno, pa su dosta popustili u domaćem prvenstvu i serijom poraza izgubili gotovo sve šanse da se okite titulom šampiona Kipra. Trenutno su na trećem mestu ali će im i ono biti ugroženo ako izgube u Pafosu. Do kraja su ostala tri kola, a oni imaju šest bodova više upravo od Pafosa. U dva prethodna kola igrali su protiv dve prvoplasirane ekipe, prvo su sa 4:0 poraženi od Arisa u Limasolu a onda su na svom terenu podelili bodove sa vodećim APOEL-om. Njihov zaostatak za Arisom i APOEL-om nije takav da se ne može stitći, ali pošzo su ostala samo tri kola, a oni su već igrali međusobne mečeve, teško je očekivati da stignu dva, odnosno četiri boda zaostatka.

Predlog

Po nama je ovo je borba za treće mesto. Ukoliko bi Pafos pobedio AEK došao bi mu na tri boda zaostatka i sve bi bilo moguće u dva preostala kola. Gosti će pokušati da osvoje bod i tako obezbede treću poziciju i novi nastup u Evropi gde treba očekivati lakši put pošto su znatno popravili koeficijent. U regularnom delu sezone oba tima dobili su međusobni duel na svom terenu i to identičnim rezultatom 1:0. Nešto slično očekujemo i sad i zato predlažemo jedinicu. Za pobedu Pafosa dobija se koeficijent  2.15 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.