Sreda, 12/04 - Fudbal, Hrvatska, Croatia Cup
12/04Slaven Koprivnica vs Hajduk SplitDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
11/04/2023 14:11
U utakmici polufinala hrvatskog kupa Slevn u Koprivnici dočekuje branioca trofeja splitski Hajduk. Meč se igra u sredu u 17.30.
Slaven Belupo

Tim iz Koprivnice igra odličnu sezonu u hrvatskom elitnom rangu i trenutno je na 6. mestu, ali ima samo jedan bod manje od tri tima ispred sebe, a to su Varaždin, Rijeka i Osijek. Ispada da su slabiji samo od šampiona Dinama i drugoplasiranog Hajduka, a da će se sa ove tri pomenute ekipe, plus Istru, koja je sakupila bod manje od Slavena, boriti za treću poziciju i izlazak u Evropu. U Evropu bi mogli i preko kupa, ali bi morali, za početak, da eliminišu Splićane. Slaven je u prošlom kolu odigrao samo 1:1 sa Varaždinom na svom terenu, a da su slavili već bi narednu rundu sačekali na trećoj poziciji. Zanimljivo je da su poslednji poraz doživeli upravo od Hajduka, i to na Poljudu 18. marta.

Hajduk

Posle devet sušnih godina Hajduk je prošlog proleća prigrabio jedan trofej. Bio je to ovaj pehar u kupu, kada su bili bolji od Rijeke na svom Poljudu sa 3:1. Pošto ni ove sezone ne mogu do titule, odbrana pehara iz kupa bio bi minimum da bi se sezona ocenila kao uspešna. Najavljana su veliak ulaganja ovog leta u slavni splitski tim i pokušaj da se konačno okonča dominacija Dinama u hrvatskom prvenstvu. Uspeo je Hajduk da se primakne Zagrepčanima po svemu, organizaciji, kvalitetu tima, ali i da dobija utakmice protiv Dinama, međutim, i sada imaju velikih devet bodova zaostatka. Moglo je to da iznosi sedam, ali su u prošlom kolu remizirali na svom Poljudu sa Istrom.

Predlog

Pobednik ovog meča, a igra se samo jedna utakmica, imaće veliku šansu da na kraju i osvoje trofej. Razlog je jasan, u prvom polufinalu Šibenik je iznenadio Dinamo i slavio sa 2:1, pa su Šibenčani prvi finalisti Kupa Hrvatske. Taj poraz doneo je i smenu trenera u Dinamu, ali je to već druga priča. Već su tri puta u prvenstvu ove sezone igrali Hajduk i Slaven, dva meča na svom terenu dobio je Hajduk, dok je meč u Koprivnici okončan rezultatom 2:2. Biće ovo zanimljiv okršaj, a golova bi moglo da bude na obe strane. Za GG koeficijent iznosi 1.70 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.