Četvrtak, 13/04 - Košarka, Međunarodni, Europa League
13/04Olympiakos Piraeus vs Baskonia Vitoria-GasteizUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 166.50
7 / 10 Ulog
11/04/2023 14:33
Španci svoju sudbinu rešavaju u poslednjoj utakmici, ali je nevolja što gostuju kod prvoplasirang Olimpijakosa. Meč u Pireju igra se u četvrtak u 20 časova.
Olimpijakos

Mogli su Pirejci da obezbede prvu poziciju pred plej-of pobedom nad Zvezdom u Beogradu, ali su dođiveli poraz i sada im je neophodan trijumf nad Baskijcima. Prvo mesto, samo po sebi, ne donosi mnogo toga. Prednost domaćeg parketa u eventualnoj majstorici četvrtfinala imaće četiri prvoplasirana tima, a Olimpijakos je svakako među njima. Lepo bi bilo da odličnu sezonu krunišu zauzimanjem prvog mesta, ali je najvažnije da budu prvi nakon Fajnal-fora koji će se igrati u litvanskom Kaunasu. Grčki tim ima isti skor kao i Real iz Madrida, ova dva tima imaju po 23 pobede i 10 poraza, ali Olimpijakos ima bolji međusobni skor sa Madriđanima i biće ispred njih u slučaju istog broja bodova. Ako bi eventualno i Real i Olimpijakos izgubili u ovom poslednjem kolu, a Barsa pobedila, onda bi se napravio krug od tri tima, ali bi opet Pirejci bili najuspešniji.

Baskonija

Nisu uspeli Baskijci da kapitalizuju odline igre sa starta sezone i da na vreme obezbede nastup u doigravanju. Ipak, i dalje sve zavisi od njih samih, pa bi pobeda u Pireju bila dovoljna makar za osmo mesto. Naime, Baskonija i Žalgiris pred poslednje kolo imaju identičan učinak od 18 pobeda i 15 poraza, ali su Baskijci ubedljivije slavili u Vitoriji nego što su poraženi od \'\'zelene šume\'\' u Kaunasu. U prošlom kolu Baskonija je slavila protiv Asvela u meču u kome je oboren rekord po broju poena. Baskijci su slavili sa 120:100, kao da je u pitanju neki meč NBA lige, a ne Evrolige. I inače je Baskonija postizala mnogo poena u aktuelnoj sezoni, ali im odbrana nije bila uvek na zavidnom nivou. Možda će baskonija u četvrtfinale i ako izgubili, ali bi tada Žalgiris morao da bude poražen u Minhenu.

Predlog

Za Baskijce je sve stalo u jedan meč, a rival je možda i najteži moguće. Olimpijakos igra odlično ove sezone i svakako je favorit protiv Baskonije koju je pobedio i u Vitoriji sa 97:92. Očekujte još jedan efikasan meč, biće mnogo koševa jer Baskonija ne ume drugačije, a i Barcokasov tim ima odlične skorere. Granica za ukupan broj koševa je na 166,5 poena, a za (+) kvota je 1.91.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.