Četvrtak, 13/04 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
13/04Gent vs Vest HemUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
11/04/2023 16:35
Jedan od četvrtfinalnih mečeva Lige konferencija igra se u belgijskom Gentu. Belgijanci čekaju engleski Vest Hem u četvrtak u 18.45.
Gent

Već drugu sezonu uzastopno Gent je u završici Lige konferencija.  U osmini finala igrali su sa turskim Bašakšehirom, prvi meč u Gentu završen je bez pobednika po pravoj provali oblaka, ali su Belgijanci bili ubedljivi u Istanbulu i slavili sa 4:1. Ta utakmica ostaće upamćena po het-triku Nigerijca Orbana koji je postigao tri pogotka u intevalu od 31. do 34. minuta, što je nezabeleženo u evropskim kupovima. Zanimljivo je da je isti fudbaler samo par dana pre tog meča u Turskoj u Župiler ligi dao četiri gola protiv Varegema, u pobedi Genta od 6:2. Gent se bori da bude mežu četiri prvoplasirana tima u domaćem prvenstvu nakon regularnog toka i tako se plasira u plej-of. U prethodnom kolu su remizirali na svom terenu sa vicešampionom Rojal Union i sad ih je Klub Briž sustigao na četvrtoj poziciji, oba tima imaju po 55 bodova. U preostala dva kola odlučiće se ko će biti četvrti i samim tim osigurati nastup u Evropi i naredne jeseni.

Vest Hem

Dok se belgijski predstavnik bori za plasman u evropske kupove u svom šampionatu, Čekićari se grčevito biju da ostanu u Premijer ligi. U subotu su osvojili kapitalno važne bodove u malom gradskom derbiju protiv Fulama, slavili su kao gosti na Krejven Kotidžu sa 1:0 i malo se udaljili od zone ispadanja, doduše samo za tri boda. Po kvalitetu Vest hem zaslužuje mesto u vrhu tabele, ali od starta sezone krenulo je po zlu. Mnogi se čude kako je Dejvid Mjes uopšte i ostao na klupi nakon svih promašaja, a možda je upravo dobar nastup u Evropi doprineo da se škotski stručnjak zadrži na mestu trenera. U osmini finala Lige konferencija Vest hem nije imao mnogo problema sa kiparskim AEK-om iz Larnake, koga su pobedili u oba meča. Ovo takmičenje jedina je šansa Čekićara da i naredne sezone igraju u Evropi, ali da bi se to dogodilo moraju da ga osvoje.

Predlog

Naravno da oba tima žele u završnicu Lige konferencija. Konkurencija je takva da ne bi bilo iznenađenje ni da Gent ili Vest Hem trijumfuju u ovom takmičenju Problem je u tome što imaju dosta posla i u domaćim prvenstvima, jedni u borbi za plej-of a drugi za opstanak. Čini nams e da će pobednik biti odlučen u revanšu u Londonu, a za prvi meč u Gentu predlažemo igru na mali broj golova. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.81.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.